Rīgas dome IZM pārmet noziedzīgu rīcību ar skolām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Samazinot mērķdotāciju Rīgas skolotāju darba samaksai vairāk nekā divas reizes (par 60%), Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rīkojusies noziedzīgi. Šādu viedokli pauduši Rīgas domes koalīcijas padomes locekļi, portālu «Apollo» informēja Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova.

Koalīcija norāda, ka pie tik dramatiska finansējuma samazinājuma, saglabājot esošo pedagogu skaitu, skolotāju alga būs apmēram 180 latu par slodzi, un koalīcijai tas nav pieņemami. Ministrija arī esot sagatavojusi «melno sarakstu» ar 30 skolām, kuras, pēc tās domām, būtu jāreorganizē.

«Es uzskatu, ka šāda rīcība no valsts puses ir noziegums,» norāda Rīgas domes mērs Nils Ušakovs (SC). «Koalīcijas padome, kurā ietilpst «Saskaņas centrs» un LPP/LC, šodien nolēma saglabāt piemaksas skolotāju algām.»

Rīgas domes vadība norāda, ka pēdējo mēnešu laikā ministrija vairākas reizes mainījusi izglītības sistēmas finansēšanas iespējamos modeļus, izvairoties sniegt konkrētu informāciju. Skolotāji devušies vasaras atvaļinājumos pilnīgā neziņā par savu turpmāko darbu. Savukārt priekšvēlēšanu laikā valdība apzināti slēpa savus plānus par budžeta samazināšanu.

Lai risinātu jautājumus par Rīgas skolas sistēmas funkcionēšanu, jau trešdien darbu sāks pēc domes priekšsēdētāja iniciatīvas izveidotā darba grupa, kurā iekļauti Rīgas skolu direktoru padomes locekļi, Izglītības, kultūras un sporta komitejas un Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta speciālisti.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu