Suņu apavi: par vai pret! (61)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lasītājs jautā: kāds ir jūsu viedoklis par suņu apaviem? Cik tie ir ērti dzīvniekam un vai no tiem ir jēga? Kā vēl pasargāt ķepas?

Atbild Ieva Apšāne, veterinārās klīnikas "Mazo brāļu hospitālis" veterinārārste:

Slidenas ielas apgrūtina pārvietošanos ne tikai cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem. Uz ietvēm kaisītais sāls cilvēkus pasargā no iespējamām traumām, bet dzīvniekam, nokļuvis uz ādas, kairina ķepas, radot pirkstu starpās iekaisumu. Šinī gadījumā efektīvi dzīvnieka ķepas pasargās speciāli zābaciņi, kurus pirms pastaigas dzīvniekam uzvelk gan uz priekškājām, gan pakaļkājām.

  Dzīvnieku apavi ir nopērkami zooveikalos vai tos var pagatavot pats. Mans ieteikums - mīluli radināt pie zābaciņiem jau kopš bērnības, citādi dzīvnieks var atteikties ar tiem staigāt.

Otrs efektīvs līdzeklis - pirms došanās pastaigā dzīvnieka ķepas ieziest ar speciālu vasku, kas pasargās ķepas no ķīmiskām vielām un neļaus baktērijām iekļūt organismā. Suņu ķepu vasku var iegādāties zooveikalos un veterinārās aptiekās.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu