«Lattelecom» sveic 1000. optiskā interneta klientu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ «Lattelecom» sveica 1000. optiskā interneta privāto klientu — Marinu Vekšu no Ķengaraga, portālu «Apollo» informēja uzņēmumā.

Kliente atzina, ka jaunieguvums noteikti palīdzēs vēl vairāk novērtēt tikko ierīkotā optiskā interneta ar ātrumu 100 megabiti sekundē priekšrocības. Ķengarags ir otrs Rīgas mikrorajons, kur tiek izvērsts «Lattelecom» optiskais internets, taču jau tuvākajās nedēļās «Lattelecom» optiskā tīkla izvēršana sāksies Purvciemā un Pļavniekos.

«Lattelecom» Optisko tehnoloģiju biznesa daļas direktors Raivis Mackevičs, pasniedzot dāvanu 1000. optiskajam klientam, izteica cerību, ka jaunais pakalpojums ļaus ģimenei baudīt augstākās kvalitātes televīziju un ātru internetu. «Man grūti noticēt, ka šajos grūtajos un sarežģītajos laikos, kad katrs domā tikai par sevi, var sagaidīt šādu neticamu pārsteigumu. Biju ļoti priecīga saņemt zvanu no «Lattelecom», ka esmu tieši tūkstošais klients,» stāsta Marina Vekša, kas sagadīšanās pēc dāvanu no «Lattelecom» saņēmusi savā vārdadienā. 

Pašlaik ir jau vairāk nekā 1000 klientu, kas lieto optikas pakalpojumus. 93% no viņiem izvēlējušies pakalpojumu komplektu ar visātrāko interneta pieslēgumu — 100 Mbit/s.

Līdz jūlija vidum optiskais internets pieejams jau vismaz 180 daudzstāvu mājās Zolitūdē un Ķengaragā. Turpmākie optikas tīkla izvēršanas darbi tuvāko nedēļu laikā tiks sākti Purvciemā un Pļavniekos, bet līdz gada beigām tiks veikti darbi arī Ziepniekkalnā un Imantā. Šā gada nogalē «Lattelecom» optiskā «Nākotnes tīkla» izvēršanas darbi sākti arī ārpus galvaspilsētas — Jelgavā.

Līdz gada beigām ātrais optiskais internets būs pieejams jau 80 000 dzīvokļu. Tas nozīmē, ka tā ir lieliska iespēja to piedāvāt vēl ļoti daudziem iedzīvotājiem, kas dzīvo optiskajam tīklam pieslēgtajās mājās. «Lattelecom» uzņēmuma mērķis ir trīs gadu laikā optiskajam tīklam pieslēgt 100 000 klientu, bet piecu gadu laikā — 200 000 visā Latvijā.

Pirmie testa klienti optiskā interneta tīklam daudzdzīvokļu namos Zolitūdē tika pieslēgti šā gada janvārī. Patlaban tīkla izbūve notiek Ķengaragā un jau noslēgta Zolitūdē, kur visās daudzstāvu mājās pieejams ātrgaitas optiskais internets ar ātrumu līdz 100 Mbit/s. Šāds, līdz šim privātajiem klientiem neredzētais ātrums ļauj ne tikai daudz ērtāk izmantot internetu, lejupielādējot filmas, mūziku un citus materiālus, bet arī pieslēgt vairākus televizorus «Interaktīvajai Lattelecom TV» un baudīt augstas izšķirtspējas kanālus.

Attīstot projektu, «Lattelecom» plāno gan palielināt interneta datu pārraides ātrumu līdz 500 Mbit/s, bet tālākā nākotnē — līdz pat 10 Gbit/s, gan izvērst ātrgaitas optisko internetu citos Rīgas rajonos. Tādējādi līdz 2009. gada beigām Rīgā optiskais internets ar ātrumu 100 Mbit/s būs pieejams gandrīz 800 daudzdzīvokļu mājās ar kopēju dzīvokļu skaitu 68 000. Turpmāk optisko piekļuves tīklu privātajiem klientiem «Lattelecom» piedāvās arī lielajās Latvijas pilsētās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu