«General Motors»: «RHJ International» izteiktais «Opel» iegādes piedāvājums ir visvienkāršākais

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

ASV autobūves koncerns «General Motors Corp.» uzskata, ka Beļģijas investīciju kompānijas «RHJ International» izteiktais Vācijas struktūrvienības «Opel» pārņemšanas piedāvājums būtu vieglāk īstenojams nekā Kanādas auto detaļu ražotāja «Magna» plānotā iegādes programma, teikts trešdien izplatītajā GM paziņojumā. «"RHJ International» piedāvājums ir pilnveidots un prezentē krietni vienkāršāku struktūru, kā arī tas būtu vienkāršāk īstenojams,» norāda autoražotājs.

«Magna» izteikto piedāvājumu, kurā piedalās arī Krievijas valsts kontrolētā banka «Sberbank» un autobūves kompānija GAZ, atbalsta vairāki politiķi un arodbiedrības, taču tas satur elementus attiecībā uz «Opel» intelektuālajām īpašuma tiesībām un GM Krievijas struktūrvienībām, kurus vienkārši nevar īstenot, sacīja GM pārstāvis Džons Smits.

Savukārt «RHJ International» piedāvājums ir saprātīgs un piedāvā dzīvotspējīgas iespējas, bet «Magna» savu piedāvājumu vēl joprojām turpina izstrādāt, piebilda Smits.

Taču viņš uzsvēra, ka GM pagaidām nav paudusi atbalstu nevienam no abiem pretendentiem un autoražotājs vēl joprojām ir pilnībā atvērts, lai sasniegtu apmierinošu iznākumu sarunās ar kādu no kompānijām.

Tajā pašā laikā Vācijas valdība, kas «Opel» iegādei nodrošinās vairākus miljardus eiro, jau apstiprinājusi «Magna» izteikto piedāvājumu, taču gala lēmums jāpieņem GM.

Kā ziņots, uz «Opel» pārņemšanu vairs pretendē tikai divas kompānijas - «Magna» vadītais konsorcijs un Beļģijas investīciju uzņēmums «RHJ International», jo GM pagājušajā nedēļā noraidīja Ķīnas autoražotāja «Beijing Automotive Industry Corp.» izteikto piedāvājumu.

«Magna» jau ir paziņojusi, ka vēlas paplašināt «Opel» automašīnu ražošanu un prognozē augstus izaugsmes rādītājus, jo sevišķi Krievijā.

Savukārt «RHJ International» gatavojas samazināt Vācijas autoražotāja ražošanas jaudu un nodrošināt kompānijas atgriešanos pie peļņas gūšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu