Foto: Volkswagen AG

Eiropas lielākais autoražotājs - Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» - šā gada pirmajos sešos mēnešos strādāja ar 494 miljonu eiro (347,2 miljonu latu) tīro peļņu, kas ir par 81% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts ceturtdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Uzņēmuma apgrozījums šajā periodā sarucis par 9,4% - līdz 51,2 miljardiem eiro (35,9 miljardiem latu). Savukārt «Volkswagen» automašīnu pārdošanas apjoms pusgadā veidoja 3,1 miljonu vienību, un tas ir par 5% mazāk nekā pērn.

«Uzņēmuma darbību ievērojami negatīvi ietekmēja globālā finanšu un ekonomikas krīze,» norādīja autoražotājs. «Volkswagen» arī neminēja konkrētas prognozes šim gadam, uzsverot, ka tirgus attīstības nepastāvība traucē veikt uzticamas atlikušā gada aplēses. «Ņemot vērā dramatiski vājo biznesa vidi 2009.gada pirmajā pusgadā, mēs saglabājam uzskatus, ka mūsu ienākumi nesasniegs iepriekšējos gados sasniegto līmeni,» vēsta kompānija.

Lai arī «Volkswagen» pamatdarbības peļņa pusgadā saruka par 63,9% - līdz 1,24 miljardiem eiro (871,4 miljoniem latu), kompānija šajā periodā uzrādījusi krietni labākus rezultātus nekā daļa konkurentu, kuri ziņo par zaudējumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp