Publisko nodomu vēstuli SVF

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu ministrija savā mājaslapā publiskojusi Latvijas valdības parakstīto nodomu vēstuli Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF), portālu «Apollo» informēja ministrijā.

Vēstulē valdība SVF direktoru Dominiku Štrausu-Kānu informē, ka valdība uz ekonomikas problēmām reaģē, veicot smagus, bet stingrus politikas pasākumus. Pieminēts, ka Latvijas mērķis ir eiro ieviest 2014. gadā.

Valdība arī atzīst, ka dziļā ekonomikas krīze ir strauji samazinājusi valdības ieņēmumus, turklāt valdības maiņa ietekmējusi valsts budžeta grozījumu sagatavošanu.

SVF valdība sola, ka tiks palielināts finansējums tam, lai ārkārtas gadījumos iedzīvotājiem tiktu nodrošināts mājoklis, kā arī bezdarba mazināšanai tiks organizētas sabiedrisko darbu programmas.

Lai uzlabotu nodokļu iekasēšanu, valdība sola no 2010. gada atcelt speciālo ienākuma nodokļa režīmu pašnodarbinātajiem un piemērot pašnodarbināto ienākumam vispārējo iedzīvotāju ienākuma nodokli. Tikšot samazināti arī sociālie pabalsti, vienlaikus paplašinot sociālās drošības tīklus, kā arī tiks samazināti izdevumi ceļu uzturēšanai.

Vēstulē arī minēts: ja valdībai neizdosies izpildīt vairākus priekšnoteikumus ekonomiskās situācijas uzlabošanai, no nākamā gada 1. janvāra PVN likmi paaugstinās no 21% uz 23%, kā arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa sistēma tiks padarīta progresīvāka, palielinot vidējo efektīvo nodokļa likmi līdz apmēram 25% tiem iedzīvotājiem, kuriem ienākumi mēnesī pārsniedz 500 latus.

šeit

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu