«Opel Astra» ražos arī Krievijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

Vācijas autobūves kompānija «Opel» gatavojas sākt «Astra» modeļu ražošanu arī Krievijā, kad uzņēmumu no ASV autobūves kompānijas «General Motors Corp.» (GM) iegādāsies Kanādas auto detaļu ražotājs «Magna», paziņoja «Opel» priekšsēdētājs Hanss Demants.

Demants Polijas laikrakstam «Rzeczpospolita» pavēstīja, ka «Opel» neplāno slēgt «Astra» automašīnu ražotni Polijā un ražošanu pārcelt uz Krieviju, norādot: «Patiesībā mēs plānojam «Astra» modeļus ražot arī Krievijā.»

«Automašīnas, kas tiks ražotas šajās rūpnīcās, tiks pārdotas Krievijā un citās bijušās Padomju Savienības valstīs, bet šo automobiļu detaļas ražos Rietumeiropā un apakšuzņēmēji Polijā,» sacīja Demants.

GM jau patlaban Krievijā pieder trīs ražotnes, kopumā nodarbinot 986 cilvēkus.

GM pagājušajā nedēļā piekrita «Opel» pārdot Kanādas auto detaļu ražotājam «Magna»

Vienošanās paredz, ka «Magna», ko atbalsta Krievijas banka «Sberbank», iegādāsies 55% GM Eiropas struktūrvienību «Opel» un «Vauxhall» akciju, bet 35% uzņēmuma akciju paliks GM īpašumā. Atlikušie 10% uzņēmuma akciju nonāks «Opel» darbinieku īpašumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu