Dzīvnieku pansijai «Ulubele» tirdziņā saziedo gandrīz 1400 latu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dzīvnieku pansijai «Ulubele» Doma laukumā Ziemassvētku tirdziņa laikā speciālā ziedojumu kastītē patversmes vajadzībām saziedoti 1398 lati un 95 santīmi, kas tiks izlietoti patversmē mītošu suņu un kaķu veterinārajai aprūpei un sterilizācijas izdevumu segšanai.

Svētku laiks Līčos aizvadīts gan ar priecīgiem, gan ne tik priecīgiem notikumiem, jo kādam palaimējās tikt pie jauniem un gādīgiem saimniekiem, savukārt cits, saimnieku pamests, nonāca patversmē.

Kā informēja «Ulubeles» pārstāvji, laikā no 2.decembra līdz 13.janvārim, kad Doma laukumā atradās mākslinieku Ingunas un Alvja Zemzaru veidotais Minku labdarības namiņš, tajā atradās kaķi, lai vēstītu cilvēkiem, ka ikvienam ir vajadzīgas mājas, kur justies drošam un pasargātam.

Laika posmā no 24.decembra līdz 13.janvārim uz jaunām mājām devās 12 «Ulubeles» kaķi un patversmē savu cilvēku sastapa 31 suns.

Pirms Ziemassvētkiem patversmes darbiniekiem sirsnīgu pārsteigumu sagādāja pamatskola «Rīdze», savā Ziemassvētku tirdziņā gūtos ienākumos ziedojot «Ulubeles» suņu un kaķu aprūpei, savukārt trīs sievietes atsaucās aicinājumam un divu nedēļu laikā noadīja džemperīšus patversmē mītošajiem kucēniem un mazajiem suņiem.

Jaunais gads dzīvnieku patversmē šoreiz sagaidīts ar vēl kuplāku suņu skaitu, jo īsi pirms gadumijas dzemdības sākās kādai nesen uz Līčiem atvestai kucītei, kura pasaulē laida astoņus dūšīgus kucēnus.

«Ulubeles» pārstāvji akcentē, ka dzīvnieku vajadzības jaunajā gadā paliek nemainīgas, tādēļ cilvēki aicināti savu iespēju robežās palīdzēt. Patversmei nepieciešami konservi mazajiem un pavisam vecajiem dzīvniekiem, tāpat nepieciešami dzīvnieku kārumi, pavadas un kaklasiksniņas, siltas segas, palagi, vilnas džemperi, pledi, dvieļi un arī makulatūra.

Tāpat uz patversmi var doties, lai izvestu pastaigā suņus vai samīļotu kādu kaķi. Var kļūt arī par kāda dzīvnieka krustvecāku, to īpaši atbalstot.

Jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī dzīvnieku pansija «Ulubele» atklāja portālu «www.dzivniekupolicija.lv», kas ir noderīgs palīgs gadījumos, ja pazaudēts mīlulis vai atrasts kāds bēdubrālis. Tāpat portālā atrodama informācija par iespējām palīdzēt patversmei un atbildes uz jautājumiem, kas skar dzīvnieku adopciju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu