Policija cenšas neatklāt «Alfas» nosūtītāju uz Bausku

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Baltic Screen»

Valsts policijas vadība cenšas paturēt noslēpumā konkrēto amatpersonu, kas šā gada 31. augustā pret tiltus nosprostojušajiem Bauskas iedzīvotājiem nosūtīja specvienību «Alfa».

Pēc tam kad kļuva skaidrs, ka ne iekšlietu ministre Linda Mūrniece, ne Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins labprātīgi neatklās, tieši kura amatpersona nosūtījusi «Alfu», lai izdzenātu nesankcionēto pasākumu dalībniekus, Valsts policijai atbilstoši Iesniegumu likuma normām tika nosūtīti šādi jautājumi:

1. Konkrēti kura amatpersona pieņēma lēmumu par speciālās vienības «Alfa» nosūtīšanu uz Bausku šā gada 31. augustā?
2. Vai šī amatpersona bija tiesīga pieņemt šādu lēmumu?
3. Ja šī amatpersona bija tiesīga pieņemt šādu lēmumu, kādi konkrēti normatīvie akti deva viņai šādas tiesības?
4. Kāda bija šīs amatpersonas motivācija, pieņemot šādu lēmumu?
5. Vai šī amatpersona ir sniegusi kādus rakstveida paskaidrojumus sakarā ar šo savu lēmumu?
6. Kāds ir šo rakstveida paskaidrojumu saturs (atbildei pievienojiet šo paskaidrojumu kopiju; ja tiem piešķirts ierobežotas pieejamības informācijas statuss, norādiet, kura amatpersona, kad, uz kādu konkrētu normatīvo aktu pamata šo statusu piešķīrusi)?
7. Vai pirms specvienības nosūtīšanas uz Bausku šā gada 31. augustā tai tika veikta instruktāža? Konkrēti kura amatpersona veica šo instruktāžu?

pilnu atbildi var izlasīt šeit

Līdz ar to vismaz pagaidām konkrēto cilvēku, kas nosūtīja «Alfu» izdzenāt Bauskas iedzīvotājus, sabiedrībai nav iespējams uzzināt. Taču nav izslēgts, ka situācija vēl mainīsies. Pašlaik par Valsts policijas vadības rīcību, pārkāpjot Iesniegumu likumu, iesniegts pieteikums administratīvajā rajona tiesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu