Policistu arodbiedrība: Segliņš nav pelnījis ordeni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) neatbalsta Viestura ordeņa piešķiršanu tieslietu ministram Marekam Segliņam (TP) un tāpēc nosūtījusi vēstuli Valsts prezidentam Valdim Zatleram ar lūgumu neapbalvot ministru, portālu «Apollo» informēja arodbiedrībā.

NPA norāda, ka ekonomiskais stāvoklis valstī pēdējos gados strauji pasliktinājās laikā, kad valdībā darbojās Segliņš, turklāt reformas Iekšlietu ministrijā un tās struktūrās ilgstoši netika veiktas, bet uz Valsts kontroles norādījumiem par nelietderīgu līdzekļu izšķērdēšanu netika reaģēts.

«Segliņš, kā tieslietu ministrs, turpina izmantot dienesta automašīnu personīgām vajadzībām, tajā skaitā, braucot mājās no darba un otrādi, par to nemaksājot. Segliņš neuzskata, ka ar savām darbībām rāda sliktu piemēru citiem padotiem, kuru rīcībā ir dienesta automašīnas un kuri izmanto valsts mantu savu labumu gūšanai. Tādējādi ienākuma nodoklis netiek maksāts gūstot papildus ienākumus no dienesta automašīnas izmantošanas,» norāda NPA.

Pēc arodbiedrības domām, politiķiem, kas ilgstoši bijuši un turpina palikt pie varas, ir jāuzņemas politiskā atbildība par notiekošiem procesiem, par ekonomisko krīzi Latvijā

«Viņiem nav tiesības saņemt jeb kādu valsts apbalvojumu. Pie varas esošu politiķu apbalvošana ar valsts nozīmes balvām laikā, kad krīze Latvijā nav pārvarēta, nav pieļaujama,» uzsver policistu arodbiedrība.

Jau vēstīts, ka iekšlietu ministre Linda Mūrniece ierosinājusi Segliņam piešķirt valsts apbalvojumu – Viestura ordeni. Šādu ierosinājumu viņa izteikusi saistībā ar «tuvojošos Latvijas Republikas proklamēšanas 91.gadadienu šīs gada 18.novembrī».

Ar Viestura ordeni un tā goda zīmi apbalvo militārpersonas, kā arī citas fiziskās personas, turklāt ar Viestura ordeni un tā goda zīmi var apbalvot ārvalstu militārpersonas par nopelniem Latvijas valsts bruņoto spēku apmācībā un audzināšanā, valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā.

Ar Viestura ordeni kā protokolāro apbalvojumu par sevišķiem nopelniem starpvalstu attiecību veidošanā var apbalvot ārvalstu ārkārtējos un pilnvarotos vēstniekus, viņiem beidzot dienestu Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu