«Latvenergo» solījis līdz gada beigām nemainīt tarifu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas energoapgādes kompānija «Latvenergo» solījusi līdz gada beigām nemainīt elektrības gala tarifu, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētāja Valentīna Andrējeva.

«No šā gada 1.janvāra «Latvenergo» ir tiesīgs noteikt gala tarifus. Mēs tos varam tikai pārbaudīt. Patlaban elektrības gala tarifs nav mainīts, un līdz gada beigām tas arī nemainīsies. Vismaz tā apgalvo «Latvenergo»,» pastāstīja Andrējeva.

Viņa gan atzina, ka patlaban regulatorā ir iesniegts «Latvenergo» piederošās termoelektrostacijas TEC-2 tarifu projekts, kas paredz paaugstināt maksu par saražoto enerģiju. Uzņēmums vēlas, lai pie pašreizējām gāzes cenām maksa par TEC-2 saražoto elektroenerģiju vidēji palielinātos par 10,2%, bet siltumam - par 2,8%.

Andrējeva klāstīja, ka pašlaik SPRK šo tarifu projektu izskata un pēta. Viņa pieļāva, ka izskatīšanas laikā regulators mēģinās pēc iespējas samazināt visus izdevumus, kādus tikai var.

Savukārt «Latvenergo» Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis aģentūrai BNS pavēstīja, ka «Latvenergo» ir apņēmies nepaaugstināt elektroenerģijas tarifus mājsaimniecībām ne vien šogad, bet arī visu 2010.gadu.

TEC tarifu izmaiņas tieši neietekmē iedzīvotājus un uzņēmumus, jo ražotnē saražoto siltumu iepērk «Rīgas siltums», bet elektrību TEC nodod «Latvenergo» meitasuzņēmumam «Augstsprieguma tīkli».

«Latvenergo» pilnībā pieder valstij. Kompānija elektrību ražo ne tikai termoelektrostacijās, bet arī trīs hidroelektrostacijās uz Daugavas, kā arī iegādājas no citiem ražotājiem.

SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai valsts regulējamajās nozarēs - enerģētikā, telekomunikācijās, pastā, dzelzceļa transportā - aizstāvētu sabiedrisko pakalpojumu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu