Roulends par «Dienu» un «Dienas Biznesu» samaksājis septiņus miljonus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

34 gadus vecais britu miljonārs Džonatans Roulends laikrakstu «Diena» un «Dienas Bizness» nopircis par 9,4 miljoniem britu sterliņa mārciņu (septiņi miljoni latu), vēsta avīzes «London Evening Standard» interneta izdevums.

Tajā norādīts, ka Roulends, iegādājoties abus Latvijas laikrakstus, šķiet, iekūlies nepatikšanās, jo pēc darījuma «Dienu» pametuši pieredzes bagātākie žurnālisti un redaktori, apsūdzot darījuma starpnieku un «Dienas» jauno valdes priekšsēdētāju Aleksandru Tralmaku darbinieku maldināšanā attiecībā uz jaunajiem īpašniekiem.

Šogad jūlijā kļuva zināms, ka Luksemburgā reģistrētā «Nedela S.A.» no Zviedrijas koncerna «Bonnier Business Press» iegādājusies Latvijas mediju grupu «Diena» un izdevniecību «Dienas Bizness».

Līdz šim nebija atklāts, kas ir patiesie šā darījuma finansētāji. Toreiz tika sniegta informācija, ka «Nedela S.A.» pilnībā pieder bijušajam laikraksta «Diena» izpilddirektoram Aleksandram Tralmakam, bet darījumu finansējis «Luxembourg Financial Services». Tam savukārt naudu aizdevuši vairāki investori. «Luxembourg Financial Services» dibinātājs ir igauņu investīciju baņķieris Kalle Norbergs. Pagājušajā nedēļā «Nedela S.A.» valdes loceklis Aleksandrs Tralmaks paziņoja, ka par «Dienas» un «Dienas Biznesa» īpašnieci kļuvusi Roulendu ģimene no Lielbritānijas ar 45 gadu investīciju pieredzi.

«Dienas» grupa izdod nacionālos un reģionālos laikrakstus, tostarp rīta laikrakstu «Diena», bezmaksas avīzi «5 min», kā arī žurnālus un grāmatas. Grupa nodrošina arī tipogrāfijas un piegādes pakalpojumus. «Diena» pērn strādāja ar 22,9 miljonu latu konsolidēto apgrozījumu, kas ir par 11% mazāk nekā 2007. gadā, un uzņēmums pērn pretēji peļņai gadu iepriekš cieta arī 1,78 miljonu latu zaudējumus.

«Dienas Bizness» ir biznesa laikraksts, tā izdevējs uztur arī portālus, rīko konferences u. c. «Dienas Bizness» pērn strādāja ar 4,19 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī uzņēmums pērn cieta 6,3 tūkstošu latu zaudējumus pretēji peļņai gadu iepriekš.

Laikraksta «Sunday Times» veidotajā Lielbritānijas bagātāko cilvēku sarakstā Džonatans un Deivids Roulendi šogad ieņem 66. vietu — viņu īpašumā ir 639 miljoni sterliņa mārciņu.

Džonatans interneta buma laikā 2000. gadā 26 gadu vecumā tika pie 65 miljonu sterliņa mārciņu bagātības, pārdodot savu interneta investīciju kompāniju «Jellyworks». Ziņo, ka kopš tā laika viņš nav noslēdzis nevienu vērā ņemamu darījumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu