Segliņš par Jakāna atstādināšanu: izskatās pēc tāda ķīviņa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tautas partijas priekšsēdētājs, tieslietu ministrs Mareks Segliņš uzskata, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Dzintara Jakāna atstādināšanai jābūt būtiskiem iemesliem; viņam pašreiz šī situācija izskatās pēc tāda ķīviņa, kas nav labs valstij.

Intervijā Latvijas Radio Segliņš piektdien atzina: ja jautājums par Jakānu tiks virzīts valdībā, viņš noteikti gribēs zināt visus argumentus. Pagaidām ministra rīcībā nav argumentu, kāpēc finanšu ministrs Einars Repše (JL) atstādinājis Jakānu.

«Mums trūkst tikai faktu, izņemot savstarpējus apvainojumus,» secina tieslietu ministrs.

Viņš uzsver, ka arī ministra rīkojumiem jābūt likumīgiem un uz normatīviem aktiem balstītiem. Ja ministrs, piemēram, dod nelikumīgu rīkojumu, ierēdnis vai dienesta vadītājs dara tikai pareizi, ka nepakļaujas.

«Man, no malas skatoties, šis kašķis, protams, nesimpatizē. Mētāties ar šādu amatpersonu atstādināšanu, mainīšanu nav pareizi,» uzskata Segliņš.

Komentējot medijos apspriesto versiju, ka Repšem Jakāns nepatīk, Segliņš atbildēja: «Ko nozīmē nepatika? Tas noteikti nav arguments. Ja man kāds nepatīk tieslietu sistēmā, tas, protams, nav arguments.»

Viņaprāt, nav jāsasauc speciāla Tautas partijas sēde, kurā spriest par izveidojušos situāciju, taču kādā sēdē partija šo jautājumu apspriedīs, jo tas ir pietiekami svarīgs.

Pēc tieslietu ministra domām, Jakāna atstādināšana nebūs iemesls valdības krišanai, jo valdībai vēl ļoti svarīgi darbi darāmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu