«Magna» un «Sberbank» informē EK par plānu iegādāties «Opel»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Kanādas auto detaļu ražotājs «Magna» un Krievijas banka «Sberbank» informējuši Eiropas Komisiju (EK) par plānu iegādāties ASV autobūves koncerna «General Motors Corp.» (GM) Eiropas struktūrvienību «Opel», teikts pirmdien publiskotajā komisijas paziņojumā.

EK noteikusi termiņu līdz 27.novembrim, lai izlemtu, vai apstiprināt «Opel» pārdošanu.

Savukārt GM valde 3.novembrī rīkos sanāksmi, kurā tiks pieņemts lēmumus, vai turpināt darījumu «Opel» pārdot «Magna» vadītajam konsorcijam.

EK jau iepriekš GM lika apstiprināt kompānijas lēmumu, zinot, ka Vācijas valdības piešķirtā finanšu palīdzība 4,5 miljardu eiro (3,1 miljarda latu) apmērā tiktu piešķirta jebkuram «Opel» pircējam, nevis tikai Berlīnes izredzētajam pretendentam «Magna».

Kā ziņots, GM septembrī piekrita «Opel» pārdot Kanādas auto detaļu ražotāja «Magna» vadītajam konsorcijam.

Vienošanās paredz, ka «Magna», ko atbalsta Krievijas banka «Sberbank», iegādāsies 55% GM Eiropas struktūrvienību «Opel» un «Vauxhall» akciju, bet 35% uzņēmuma akciju paliks GM īpašumā.

Atlikušie 10% uzņēmuma akciju nonāks «Opel» darbinieku īpašumā.

Vācijas valdība ir paredzējusi piešķirt 1,5 miljardus eiro (1,05 miljardus latu) vērtu aizdevumu, lai nodrošinātu kompānijas dzīvotspēju, kamēr tiek noslēgts pārņemšanas darījums, kā arī atvēlējusi valsts garantijas trīs miljardu eiro (2,1 miljarda latu) apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu