«Lielie bērnu slimnīcai»: BKUS vadītājam jāatkāpjas no amata

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kustība «Lielie bērnu slimnīcai» sākās ar ziņu, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) nodaļā trūkst termometru. Kāda mamma par pēdējiem četriem latiem bija spiesta iegādāties termometru, lai savam mazulim izmērītu temperatūru. «Esam satriekti, ka tajā pašā laikā slimnīcas vadībai [s:28807] skaidrā naudā,» portālam «Apollo» pavēstīja kustības pārstāvji.

Sabiedriskā kustība «Lielie bērnu slimnīcai», kuras ietvaros tūkstošiem cilvēku ziedojuši savus līdzekļus, mantas un darbu, palīdzot uzlabot apstākļus, kādos slimnīcā ārstējas bērni, aicina BKUS valdi un valdes priekšsēdētāju Dzintaru Mozgi atkāpties no ieņemamā amata. Nav pieļaujama situācija, ka atbildīgās amatpersonas neuzņemas nekādu atbildību par slimnīcā notikušajām liela mēroga nelikumībām.

«Lielie bērnu slimnīcai» uzskata, ka steidzami būtu nepieciešama Valsts kontroles revīzija slimnīcā, lai konstatētu, vai bērnu ārstēšanai piešķirtie līdzekļi tiek izlietoti lietderīgi. Tāpat iniciatīvas dalībnieki pauž pārliecību, ka jaunajā BKUS valdē noteikti būtu jāiesaista sabiedrības pārstāvji, kas nodrošinātu līdzekļu izmantošanas caurspīdīgumu.

Par spīti iespējamajai slimnīcas līdzekļu izsaimniekošanai kustība «Lielie bērnu slimnīcai» turpinās savu darbību, sadarbojoties ar Bērnu slimnīcas fondu, kas ir no BKUS neatkarīga organizācija un kuras paspārnē top «Vecāku māja», kas tiek būvēta par cilvēku saziedotajiem līdzekļiem.

«Mēs uzskatām, ka sabiedrības palīdzība un atbalsts bērnu slimnīcai pašlaik ir īpaši nepieciešams — apzagti ir ne tikai bērni, apzagti jūtas viņu vecāki un slimnīcas kolektīvs. Tie cilvēki, kuri nesavtīgi ziedo slimnīcai savu darbu, naudu un laiku, patlaban sniedz cerību, ka līdzjūtība un labestība uzvarēs melus un alkatību,» pavēstīja kustības pārstāvji.

«Lielie bērnu slimnīcai» nav sabiedriska organizācija, tas nav mārketinga projekts, un iniciatīvas grupa nav starpnieki ziedojumu vākšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu