Bērnu slimnīcas korupcijas lietā iesaistītais Lisenko mājās glabājis ieročus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kratīšanas laikā pie bērnu slimnīcas korupcijas lietā apcietinātā Tautas partijas (TP) biedra Aivara Lisenko atrasti arī vairāki ieroči. Aģentūras BNS rīcībā esošajā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku veiktajā kratīšanas protokolā fiksēts, ka kratīšanā kopumā atrasti 56 priekšmeti.

Kratīšana, piedaloties Lisenko sievai, veikta viņa dzīvesvietā Skrīveros. Tā veikta, lai atrastu un atsavinātu dažādus dokumentus un pierakstus, kuriem ir saistība ar uzņēmumiem «Pamats» un «Energoavots», elektroniskos informācijas nesējus, kuri var saturēt informāciju par pagātnē notikušiem noziegumiem, kā arī noziedzīgā kārtā iegūtu naudu, dokumentus un citus priekšmetus, kuriem var būt nozīme kriminālprocesā.

Šos priekšmetus un dokumentus tika uzaicināta labprātīgi sniegt Lisenko sieva, taču viņa atbildējusi, ka šādu priekšmetu un dokumentu viņai neesot, taču norādījusi, ka ģimenes dokumenti glabājas vienkopus, un parādījusi to glabāšanas vietas.

No KNAB kratīšanas protokola redzams, ka atrasto dokumentu vidū ir pirkuma, kredīta, komercķīlas, aizdevumu, dāvinājumu, rokas naudas līgumi, kvītis, čeki un zīmogi. Daļa dokumentu bijuši angļu valodā.

Kādā mapē atrastas bērnu slimnīcas prognozējamās projekta izmaksas un slimnīcas nepieciešamā finansējuma sadalījums pa mēnešiem un gadiem.

Kādā atvilktnē KNAB darbinieki uzgāja pielādētu devītā kalibra lieluma pistoli «Jericho 941F», tāpēc tika izsaukta Valsts policija. Savukārt dzīvojamās istabas stūrī aiz aizkara uzieta bise «T03-34EP». Internetā atrodamā informācija liecina, ka «Jericho» sērijas pistoles uzskatāmas par raksturīgu policijas un civilpersonu pašaizsardzības ieroci.

Abiem ieročiem gan bijušas derīgas ieročus nēsāšanas atļaujas. Arī ieroči ar Valsts policijas inspektores gādību tika atsavināti.

Lisenko sieva par lielāko daļu no atrastajiem dokumentiem neko nezināja un paskaidrojumus sniegt nevarēja.

Skaidra nauda Lisenko dzīvesvietā nav atrasta.

Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā ievietotā Lisenko amatpersonas deklarācija par pērno gadu liecina, ka pērn skaidrā viņam bijuši 244 000 latu, bet «Suisse Credit Bank» viņam atradušies 198 000 ASV dolāru (93 654 lati). Tātad kopumā viņš bija uzkrājis 337 654 latus.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 22.oktobrī sācis kriminālprocesu par iespējamiem noziegumiem, kas pastrādāti laikā no 2007. līdz 2009.gadam saistībā ar publiskajiem iepirkumiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vajadzībām.

KNAB iepriekš informēja, ka kriminālprocesa ietvaros aizturētas piecas personas - divas par iepirkumiem atbildīgās slimnīcas amatpersonas un trīs privātpersonas. Tiesa piemērojusi apcietinājumu divām lietā iesaistītajām slimnīcas amatpersonām - slimnīcas saimniecības direktoram Aivaram Lisenko un slimnīcas iepirkumu komisijas loceklim, slimnīcas valdes loceklim Arnim Kramzakam. Apcietinājums noteikts arī divām privātpersonām.

KNAB veikto kratīšanu laikā atrasti finanšu līdzekļi dažādās valūtās vairāk nekā 700 000 latu apmērā, kuru patiesā izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā. Aizturētie tiek turēti aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, komerciālo uzpirkšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu