«Lattelecom» un «Synterra-Media» paraksta vienošanos par sadarbību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Multipakalpojumu sakaru operators un tehnoloģisko risinājumu piegādātājs TV sabiedrībām un TV raidīšanas tīklu operatoriem «Synterra Media» un elektronisko sakaru pakalpojumu vadošais sniedzējs Latvijā «Lattelecom» parakstījuši pamata vienošanos par sadarbību, informē «Lattelecom» pārstāve Līga Bite.

Vienošanos parakstīja sabiedrības «Synterra Media» ģenerāldirektors Valerijs Krilovs un «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) un Latvijas uzņēmēju delegācijas oficiālās vizītes Maskavā ietvaros. Vizīti organizēja Rīgas dome sadarbībā ar Maskavas vadību ar mērķi veicināt un attīstīt lietišķos kontaktus ar Krievijas uzņēmējiem.

Šīs vienošanās realizēšana ļaus paplašināt Latvijas televīzijas sabiedrību un kabeļu un IPTV operatoru piekļuves iespējas Krievijas un ārvalstu digitālajam video saturam, kā arī Krievijas raidītāju piekļuvi Latvijā izgatavotam saturam. Projekts tiks izvērsts uz «Synterra» un «Lattelecom» infrastruktūras bāzes, kurā ietilpst pārrobežu optiskās šķiedras pāreja starp Krieviju un Latviju, kas apvieno nacionālos operatoru tīklus.

Par satura apmaiņas punktu kļūs «Synterra» un «Lattelecom DAC», bet par intelektuālo platformu — universāla starpstandartu video matrica «Synterra-Media», kuras iespējas jau šodien izmanto gan Krievijas, gan Eiropas televīzijas kanālu sporta un informācijas apraides dienesti.

Darbojoties reālā laika režīmā un saglabājot izejas videomateriālu digitālo kvalitāti, matrica nodrošina video sižetu apmaiņu dažādiem patērētāju veidiem (televīzijas sabiedrībām, sakaru un maksas TV operatoriem, kā arī citiem profesionāliem televīzijas producēšanas un apraides dalībniekiem) neatkarīgi no tā, kādā tehniskā formātā ir izgatavots vai pieprasīts video sižets.

«Lattelecom DAC» Rīgā kļūs par satura piegādes infrastruktūras, kas apvieno vienā veselumā dažādus mediju objektus (video matricas (galveno un rezerves), televīzijas studijas, stadionus, preses centrus un citus notikumu centrus) 50 Krievijas un ārvalstu pilsētās, pilntiesīgu sastāvdaļu.

Atzīmēsim, ka «Synterra-Media» pieder viens no jaudīgākajiem Rietumu un Krievijas televīzijas kanālu uztveršanas tehniskajiem centriem Krievijā. «Synterra-Media» mediju plūsmas veidošanās centrā tiek saņemti vairāk nekā 100 kabeļu un ētera televīzijas kanāli, un šeit tiek veikta televīzijas signālu tehniskā apstrāde pēc maksas TV operatoru pieprasījumiem.

«Synterra-Media» nodarbojas ar satura izplatīšanas tīklu (CDN) izveidošanu un apkalpošanu profesionāliem mediju tirgus dalībniekiem, veic starptautiskas televīzijas translācijas gan Krievijas, gan ārvalstu televīzijas sabiedrību interesēs un aktīvi strādā ar maksas TV operatoriem.

Šī vienošanās tālāk attīstīja «Synterra» un «Lattelecom» 2009. gada aprīlī sākto sadarbību, kad sabiedrības paziņoja par pirmā komerciālā pārrobežu optiskās šķiedras savienojuma atklāšanu starp Krieviju un Latviju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu