Ščerbatihs par algu: pelnījis neesmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/AP

Lai gan Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs (ZZS) sportista karjeras dēļ rudens sesijā Saeimā bija manāms reti, deputāta algu viņš turpināja saņemt pilnā apmērā. Pats sportists atzīst, ka algu pelnījis nav, taču tāds esot likums, piektdien vēsta «Latvijas Avīze».

Kopš septembra Ščerbatihs intensīvi gatavojās startam svarcelšanas čempionātā Korejā, tādēļ nepiedalījās parlamenta plenārsēdēs un komisiju darbā. Neraugoties uz to, oktobrī viņš parlamentā nopelnījis vairāk nekā 1700 latu (986 latus algā, 618 latus kompensācijās par dzīvojamo telpu īri, sakariem un transportu, kā arī 135 latus reprezentācijas izdevumiem).

«Tā īsti jau neesmu pelnījis, bet — ko padarīsi — tāds likums. Ja nepatīk, tad tas jāmaina,» uzskata sportists. Tomēr no kompensācijām viņš ir atteicies, jo īres maksa par dzīvokli Rīgā viņam jāmaksā pat tad, ja to neizmanto, bet degvielu sanākot tērēt pat vairāk nekā kompensācijā.

No ētikas viedokļa, parlamentārieši izvairās vērtēt kolēģa rīcību, norādot, ka tas jādara vēlētājiem. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (SC) atrunājās, ka komisiju vadot pavisam nesen, tāpēc nepārzina deputāta ētikas kodeksu tik labi, lai izvērtētu Ščerbatiha rīcību. Viņaprāt, galvenais, kā uz to skatīsies sabiedrība.

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa (JL) radiointervijā sprieda, ka Ščerbatihs ir pelnījis algu vienkārši tāpēc, ka vēlētāji viņu iebalsojuši Saeimā.

Zaļo un zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis uzskata, ko tas jāizvērtē pašam Ščerbatiham. Kopumā gan viņš svarcēlāja politisko ieguldījumu vērtē atzinīgi un pieļauj, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās Zaļo un zemnieku savienības sarakstā varētu atrasties vieta arī citiem sportistiem — kultūristam Aivaram Visockim un spēkavīram Agrim Kazeļņikam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu