«Parex banka» šogad ieguvusi 16 080 jaunu klientu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

2009. gadā «Parex banka» ieguvusi 16 080 jaunu klientu, tostarp 2008. gada decembrī un 2009. gada pirmajos trīs mēnešos banka ieguvusi aptuveni 1500 jaunus klientus, liecina šā gada decembra sākumā apkopotie dati.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja «Parex bankas» Korporatīvo komunikāciju daļas vadītājas pienākumu izpildītāja, kopējais klientu skaits pašlaik ir 379 971, no kuriem šogad, izvēloties palielināt sadarbības apjomu, savu lojalitāti bankai apliecinājušas 5134 juridiskās personas un 94 862 privātpersonas.

«Parex bankas» valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis norāda: «Esam gandarīti, ka, neraugoties uz bankas stabilitātes krīzi 2008. gada nogalē un ekonomisko situāciju, šā gada laikā esam ieguvuši vairāk nekā 16 tūkstošus jaunu klientu. Klientu lojalitāti apliecina arī tas, ka pagājušā gada decembrī jaunus noguldījumus bankai uzticēja vairāk nekā 250 privātpersonas un uzņēmumi. Uzskatu, ka šie dati apliecina bankas klientu uzticību un zināmā mērā demonstrē, ka negatīvā publicitāte ap bankas pārņemšanu un pagātnes notikumiem ir nodalīta no bankas operacionālā darba pašlaik.»

Apkopotie dati liecina, ka līdz šā gada decembrim visstraujākais bankas jauno klientu skaita pieaugums bijis vērojams jūnijā, septembrī un novembrī — šajos mēnešos bankai pievienojušies gandrīz 4000 jaunu klientu. Lielākais klientu skaita pieaugums bija vērojams Rīgā (6865 jauni klienti), bet reģionos visvairāk jaunu klientu piesaistījušas bankas filiāles Daugavpilī (780), Jelgavā (469) un Rēzeknē (485).

«Parex banka» dibināta 1992. gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā ap 1900 darbinieku. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tostarp Vācijā, Zviedrijā, Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. «Parex banka» ir vienīgais «American Express» sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt «American Express» kredītkartes. Pašlaik bankas 73,4% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 22,4% — Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. 2009. gada augustā «Parex banka» pievienojusies Eiropas ētikas kodeksam hipotekārās kreditēšanas jomā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu