Zatlers aicina premjeru un ministrus tikties ar telšu pilsētiņas iemītniekiem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Valsts prezidents Valdis Zatlers aicina premjeru Valdi Dombrovski («Jaunais laiks»), kā arī ministrus tikties ar telšu pilsētiņas iemītniekiem.

Prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa aģentūrai BNS, paužot Zatlera viedokli, norādīja, ka gan valdības vadītājam, gan ministriem būtu jārunā ar protestētājiem, kuri jau divas nedēļas iepretim Dombrovska kabineta logiem izveidojuši telšu pilsētiņu.

Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilona Jurševska aģentūrai BNS pavēstīja, ka viņas rīcībā nav informācijas par to, ka labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība) plānotu klātienē apmeklēt protesta akcijas dalībniekus.

Viņa uzsvēra, ka ministrija jau akcijas sākumā ir rakstveidā paudusi savu nostāju pret protestētāju izteiktajiem pārmetumiem, kas skar ministrijas kompetencē esošos jautājumus. Ministrijas nostāja esot atspoguļota arī oficiālajā valdības atbildē protesta akcijas iesācējam Gintam Gaiķēnam.

Akciju sāka Gints Gaiķēns, kurš iepretim valdības mājai izveidotajā telšu pilsētiņā nakšņos, kamēr valdība kādā sēdē nesāks risināt bezdarba problēmu.

Gaiķēnam mediķi konstatējuši bronhītu un aicinājuši doties uz slimnīcu, taču aktīvists esot atteicies un uz slimnīcu neplāno doties, jo vēlas turpināt piketu un ir pārliecināts, ka ar pacietību sasniegs rezultātus. Nevienam citam no desmit aktīvistiem veselības problēmu neesot, apliecināja Gaiķēns.

Kopumā telšu pilsētiņā mitinās desmit cilvēku.

Premjers aicinājis pārtraukt šo akciju. Savukārt vienīgā valdības pārstāve, kas apmeklējusi telšu pilsētiņu, ir veselības ministre Baiba Rozentāle.

Uz Rozentāles aicinājumu valdībai aktīvāk risināt bezdarba problēmu, par nodarbinātību atbildīgais labklājības ministrs iepriekš skaidroja, ka pašiem cilvēkiem ir jāvēršas pašvaldībā, lai mēģinātu kopīgi rast risinājumu, un arī pašvaldībām ir aktīvi jāiesaistās šīs problēmas risināšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu