Nezināmi ļaundari izdemolējuši laikraksta «Neatkarīgā» redakciju

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pagaidām nezināmi ļaundari naktī uz sestdienu ir izdemolējuši laikraksta «Neatkarīgā Rīta Avīze» redakciju.

Laikraksta galvenā redaktore Anita Daukšte aģentūrai BNS pastāstīja, ka vandāļi uzņēmuma «Mediju nams» telpās iekļuvuši naktī uz sestdienu - pēc tam, kad tipogrāfijai bija nodots kārtējais laikraksta numurs. Iekļūstot redakcijas telpās, viņi ir izdemolējuši galvenās redaktores kabinetu un telpas, kurās atradās laikraksta reklāmas nodaļa un grāmatvedība.

«Pagaidām rodas sajūta, ka vandāļi ir vai nu centušies nodarīt pēc iespējas lielākus zaudējumus, vai arī meklējuši kādu konkrētu dokumentu,» pieļāva Daukšte.

Laikraksta redaktore gan pagaidām nemācēja pateikt, kas tieši ir nozagts, kā arī to, vai nozagto lietu starpā ir arī kādi dokumenti.

«Pagaidām mēs redzam vien to, ka ir pazuduši daži monitori,» viņa piebilda. Zagļi atlauzuši arī vairākus «Mediju nama» telpās esošus seifus.

Vaicāta par iespējamajiem uzbrukuma iemesliem, Daukšte pieļāva, ka, iespējams, tas ir bijis mēģinājums iebiedēt redakcijas darbiniekus.

«Tiešas versijas par notikušo man nav, bet jebkurā gadījumā šāda veida uzbrukums ir uzskatāms par uzbrukumu visai mediju videi kopumā,» sacīja laikraksta galvenā redaktore.

Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa aģentūrai BNS apstiprināja, ka policija izsaukumu uz redakcijas telpām saņēmusi sestdien ap plkst. 10 no rīta. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ir noticis īpašuma bojāšanas fakts.

Pēc Rekšņas teiktā, policijai pagaidām nav versiju par notikušā iemesliem, tāpat izmeklēšanas laikā vēl tiks skaidroti arī ielaušanās apstākļi. «Ielaušanās apstākļi ir dīvaini, jo notikuma vietā policijas darbiniekiem neizdevās konstatēt nekādas redzamas ielaušanās pēdas,» sacīja Rekšņa, piebilstot, ka to, kam bija pieeja redakcijas telpām, vēl skaidros izmeklēšana.

Pagaidām nav zināmi arī laikraksta redakcijai nodarītā materiālā kaitējuma apmēri.

Saistībā ar notikušo faktu ir ierosināts kriminālprocess par noziegumu pret īpašumu.

«Mediju nams» izdod tādus laikrakstus kā «Neatkarīgā Rīta Avīze», «Sporta Avīze», «Vakara Ziņas», kā arī žurnālu «Māja». «Mediju nams» konsolidētais apgrozījums 2008.gadā bija 3,357 miljonu latu apmērā, bet koncerna zaudējumi bija 1,857 miljonu latu apmērā, liecina «Lursoft» informācija.

«Mediju nams» pamatkapitāls ir 9,1 miljona latu apmērā un kompānijas vienīgais īpašnieks ir «Latvijas kuģniecībai» piederošā kompānija «LASCO Investment».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu