Vietām nedaudz līst, valsts austrumos -7 grādu sals (3)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sestdienas rītā valsts rietumu un centrālajā daļā ir pārsvarā mākoņains laiks un vietām nedaudz īslaicīgi līst. Naktī sals līdz -6..-7 grādiem reģistrēts Daugavpils, Kārsavas, Madonas, Rēzeknes un Valkas apkaimē, bet Kurzemē bija rīta pusē +6 grādi.

Zemākā gaisa temperatūra Latvijā sestdien naktī un no rīta reģistrēta Madonā, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz -7,1 grāda atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ainažos, Alūksnē, Daugavpilī, Gulbenē, Rēzeknē, Valkā un Zosēnos minimālā gaisa temperatūra pagājušajā naktī bija -5,6..-6,2 grādi. Siltākā nakts bija Liepājā, kur gaisa temperatūra nenoslīdēja zemāk par +3,6 grādiem.

Savukārt uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra bija -7 grādi pie Rēzeknes un Kārsavas.

Tā ir pagaidām zemākā gaisa temperatūra Latvijā šomēnes, savukārt šā gada rudens aukstuma rekords ir -8,8 grādi, kas reģistrēti naktī uz 30.oktobri Madonā.

Tuvākajās naktīs gaisa temperatūra nav gaidāma zemāka par -1 grādu, prognozē sinoptiķi.

Sestdienas rītā vietām Zemgalē un Rīgas apkaimē līst, bet Latvijas austrumos pagaidām saglabājas saulains laiks. Kā ziņots, sestdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz 7-12 metriem sekundē, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2..+5 grādiem, Kurzemē - līdz +6..+9 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,4 grādiem Alūksnē līdz +7,7 grādiem Ventspils ostā, pārējā Eiropā - no -15 grādiem Skandināvijas ziemeļos līdz +24 grādiem Vidusjūrā.

Sestdien būs pārsvarā mākoņains laiks

Sestdien Latvijā būs mākoņains laiks, valsts austrumu pierobežā gaidāms saulains dienas sākums.

Daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz 7-12 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2..+5 grādiem, Kurzemē - līdz +6..+9 grādiem.

Rīgā būs mākoņainas debesis, iespējams neliels īslaicīgs lietus. Dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās var sasniegt 11 metru sekundē, gaiss iesils līdz +5 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona rietumu mala un siltā atmosfēras fronte.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu