Repše varētu virzīt jautājumu par Jakāna atbrīvošanu no amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) neizslēdz, ka izskatīšanai valdībā varētu tikt virzīts jautājums par atstādinātā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Repše pirmdien žurnālistiem atzina, ka ir iepazinies ar disciplinārlietas komisijas atzinumu un, visticamāk, lēmumu par Jakāna sodīšanu pieņemšot rīt, 12.janvārī.

Ministrs arī atzina, ka valdībai par šo jautājumu var nākties lemt nākamnedēļ, tādējādi netieši apliecinot, ka ministriem var nākties pieņemt lēmumu par Jakāna atbrīvošanu. Plašākus komentārus par šādu iespējamo notikumu virzību ministrs gan nesniedza, vien norādot, ka «neizslēdz tādu iespēju».

LETA jau ziņoja, ka pret Jakānu sāktajā disciplinārlietā nav konstatēti pārkāpumi, par kuriem viņam būtu jāpiemēro disciplinārsods, tāpēc disciplinārlietu izmeklēšanas komisija ierosinājusi lietu izbeigt.

Kā secināms no aģentūras LETA rīcībā esošā 69 lappuses garā 7.janvāra komisijas atzinuma pret Jakānu rosinātajā disciplinārlietā, komisija konstatējusi, ka divos gadījumos Jakānam būtu jāizsaka aizrādījums.

Viens aizrādījums pienāktos par to, ka ierēdnis nav steidzamības kārtā - trijās dienās -, bet gan četru dienu laikā izpildījis finanšu ministra Einara Repšes (JL) rezolūciju, bet otrā gadījumā aizrādījums izsakāms par to, ka Jakāns laikā, kad bijis atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, paudis viedokli žurnālistiem.

Atzinumam, kas iesniegts Repšem, pievienotajā pavadvēstulē disciplinārlietu izmeklēšanas komisija norāda, ka ministram tiek iesniegts komisijas atzinums un arī komisijas locekļa Andra Jacino atsevišķais viedoklis uz 38 lapām «Atzinums par disciplinārpārkāpuma konstatēšanu».

Valdības noteikumi par ierēdņu disciplinārsodiem noteic, ka ierēdnim var piemērot šādus disciplinārsodus - piezīmi, rājienu, amatalgas samazināšanu uz laiku līdz vienam gadam, ieturot līdz 20% no amatalgas, pazemināšanu amatā uz laiku līdz trim gadiem, atlaišanu no amata un atlaišanu no valsts civildienesta.

LETA jau ziņoja, ka pērn 22.oktobrī ar Repšes lēmumu Jakāns tika atstādināts no Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora pienākumu pildīšanas. Šāds lēmums pieņemts, jo Jakāns uzdotajā laikā «apzināti nav izpildījis Repšes rīkojumus». Kopumā pret Jakānu ierosinātas trīs disciplinārlietas, kas apkopotas vienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu