Jakāns, neceļot klausuli, izvairoties no rotācijas piedāvājumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušā gada 22. oktobrī Finanšu ministrs Einars Repše (JL) pret Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu ierosināja disciplinārlietu par pienākumu nepildīšanu, kā arī līdz lēmumu pieņemšanai šajā lietā ir atstādinājis amatpersonu no pienākumu pildīšanas. Saskaņā ar 2009. gada 26. oktobra Ministru kabineta (MK) ārkārtas sēdes lēmumu par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju līdz Jakāna atstādināšanas termiņa beigām apstiprināta VID ģenerāldirektora pirmā vietniece Nelija Jezdakova.

Neskatoties uz to, ka Jakāns līdz lēmuma pieņemšanai šajā lietā ir atstādināts no pienākumu pildīšanas, viņam tiek maksāta amata mēnešalga un sociālās garantijas, taču jau otro dienu viņš ir nesasniedzams un neatbild uz darba mobilā telefona zvaniem, tādējādi apzināti izvairās no rotācijas piedāvājuma izskatīšanas, par ko jau vienojās koalīcija, portālam «Apollo» pavēstīja FM pārstāvis Aleksis Jarockis.

21. janvārī, atbildot uz Jakāna vēstuli, kurā viņš lūdza finanšu ministru pieņemt lēmumu par atstādināšanas no amata pienākumu izpildes izbeigšanu un atjaunot viņu amatā, ministrs informēja, ka nedz MK, nedz ministrs šajā lietā lēmumu vēl nav pieņēmis, tāpēc šādam lūgumam šobrīd nav pamata.

Pēc FM pārstāvja teiktā, saskaņā ar finanšu ministra 12. janvāra lēmumu, pamatojoties uz Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 25. panta otro daļu un Administratīvā procesa likuma 64. panta otro daļu, disciplinārlietas izskatīšanas termiņš tika pagarināts līdz MK lēmuma un finanšu ministra lēmuma pieņemšanai lietā, bet ne ilgāk kā līdz 22. februārim.

Ņemot vērā iepriekšminēto, kā arī faktu, ka nedz MK, nedz arī finanšu ministrs nav pieņēmis lēmumu disciplinārlietā, nav pamatots Jakāna izteiktais lūgums pieņemt lēmumu par viņa atjaunošanu amatā, sacīja Jarockis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu