Ministru prezidenta un «Iespējamās misijas» skolotāju tikšanās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 29. janvārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar programmas Iespējamā misija dalībniekiem un atbalstītājiem.

Ministru prezidents pateicās programmas iniciatoriem un atbalstītājiem par jauno skolotāju iesaistīšanu un motivēšanu darbam skolās un ar Iespējamās misijas jaunajiem skolotājiem pārrunāja izglītības kvalitātes jautājumus.  

Iespējamās misijas jaunie skolotāji pastāstīja par savu darbu, pieredzi un gūtajām atziņām, strādājot gan Rīgas, gan reģionu skolās. Būtiska loma diskusijā tika piešķirta jautājumam par profesionālu un talantīgu skolotāju piesaistīšanu un motivēšanu darbam skolās. Jaunie skolotāji ieteica paplašināt iespējas dažādu profesiju un augstas kvalifikācijas speciālistiem kļūt par skolotāju, intensīvi apgūstot pedagoģijas prasmes. Ministru prezidenta un jauno skolotāju sarunā tika pārrunāti arī jautājumi par skolēnu, skolotāju, vecāku atbildību un mācību procesa pilnveidi.

Tikšanās reizē programmu pārstāvēja 26 Iespējamās misijas jaunie skolotāji, kas jau strādā 22 skolās visā Latvijā, programmas valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma un direktore Zane Oliņa, kā arī Iespējamās misijas atbalstītāji – viena no dibinātājiem Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis un GlaxoSmithKline valdes priekšsēdētājs Dins Šmits. Atbalstītāji apliecināja, ka arī turpmāk atbalstīs Iespējamo misiju, jo izglītība ir jebkuras sabiedrības pamats, un tas ir ieguldījums valsts ilgtspējīgā attīstībā.

Diskusijas noslēgumā premjers Valdis Dombrovskis pateicās jaunajiem skolotājiem par misiju, ko viņi ir uzņēmušies, un ieguldīto darbu skolēnu izglītošanā. Programmas valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma izteica cerību, ka 2018.gadā, kad Latvija svinēs savu simts gadu jubileju un Iespējamā misija desmit gadu jubileja, izglītība būs kvalitatīva un atbilstoša 21.gadsimta vajadzībām.

Nākamnedēļ, 5.februārī, gatavojoties Iespējamās misijas nedēļai, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apmeklēs Gulbenes novada Valsts ģimnāziju, kur vadīs stundu par tematu «Latvijas valsts finanšu sistēmas stabilizēšanas un ekonomiskās izaugsmes atjaunošanas gads: izaicinājumu un izšķirošu lēmumu pieņemšanas laiks». Iespējamās misijas nedēļa norisināsies no 8.-12.februārim un tās ietvaros uz skolām Latvijā dosies sabiedrības viedokļu līderi un programmas atbalstītāji, lai vadītu vienu mācību stundu. 


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu