Mediji: Toyota» gatavojas atsaukt 300 000 hibrīdautomašīnu «Prius»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» gatavojas atsaukt 300 000 hibrīdautomašīnu «Prius», lai tajās novērstu problēmas bremžu sistēmā, svētdien vēsta laikraksti.

Atsaukt paredzēts «Prius» jaunākos modeļus, kurus iecienījušas Holivudas zvaigznes un vides aizstāvji, pēc saņemtajām vairākām sūdzībām par konstatētajiem defektiem automašīnu bremžu sistēmā.

Laikraksts «Yomiuri Shimbun» vēsta, ka «Prius» atsaukums, lai salabotu ABS sistēmas programmu, Japānā un ASV vien aptvers aptuveni 270 000 automašīnu.

«Kompānija ir informējusi automašīnu tirgotājus Japānā, ka tiks atsaukti visi valstī pārdotie «Prius» jauno modeļu automobiļi. Kompānija bez maksas programmatūru salabos arī ASV un citās valstīs,» norādīja laikraksts, piebilstot, ka autoražotājs oficiālu paziņojumu publiskos šajā nedēļā.

Savukārt biznesa laikraksts «Nikkei» ziņo, ka «Toyota» atsauks arī aptuveni 30 000 automašīnu Eiropā, Ķīnā, Austrālijā, Tuvajos Austrumos un citās valstīs.

«Autoražotājs mums paziņoja, ka drīzumā tiks sniegtas oficiālas norādes par «Prius»,» sacīja kāds automašīnu tirgotājs Tokijā.

«Toyota» pārstāvji komentārus šajā jautājumā pagaidām nesniedz.

Kompānija kopš jaunā modeļa nokļūšanas tirgū maijā 60 valstīs pārdevusi vairāk nekā 300 000 jaunās paaudzes «Prius».

«Toyota» sākotnēji plānojusi veikt brīvprātīgu problēmas novēršanu, taču vēlāk nolēma īstenot automašīnu atsaukšanu, lai censtos atgūt klientu uzticību, vēsta mediji «Yomiuri Shimbun» un «Kyodo News».

Kā ziņots, «Toyota» visā pasaulē jau atsaukusi aptuveni astoņus miljonus automašīnu, lai tajās novērstu problēmas ar gāzes pedāļiem, kas mēdz iesprūst daļēji nospiestā stāvoklī vai ieķerties nenostiprinātos grīdas paklājiņos.

Kompānija lēš, ka šo problēmu dēļ autoražotājs varētu zaudēt līdz pat 180 miljardiem jenu (vienam miljardam latu).

Turklāt «Toyota» atzinusi, ka hibrīdautomašīnas «Prius» modeļos konstatētas problēmas bremžu sistēmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu