Vācija pauž bažas par «Opel» restrukturizācijas plānu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA USA

Vācijas Ekonomikas ministrija paudusi bažas par autoražotāja «Opel» prezentēto restrukturizācijas plānu, kurā Berlīnei lūgta finansiāla palīdzība, liecina žurnāla «Der Spiegel» rīcībā esošā informācija.

«Pastāv iemesli apšaubīt «Opel» plāna dzīvotspēju,» citējot iekšējos ministrijas dokumentus, norāda žurnāls. Jo sevišķi plāns likvidēt 8300 darba vietas nav «pilnībā pamatots», teikts dokumentos.

Vācijas amatpersonas arī bažījas, ka daļa no «Opel» pieprasītās 1,5 miljardus eiro (1,05 miljardus latu) vērtās finanšu palīdzības varētu tikt izmaksāta ASV māteskompānijai «General Motors» (GM) darbības licences nodevas veidā.

Vācijas Ekonomikas ministrija komentārus šajā jautājumā pagaidām nesniedz.

Bet piektdien laikraksta «Sueddeutsche Zeitung» publicētajā intervijā Vācijas ekonomikas ministrs Rainers Brīderle uzsvēra, ka viņam ir «pienākums izskatīt visus palīdzības pieprasījumus, balstoties uz pašreiz pieņemtajiem kritērijiem».

Kā ziņots, Vācijas autoražotāja «Opel» vadītājs Niks Reilijs otrdien prezentēja restrukturizācijas plānu GM struktūrvienības nākotnei, prognozējot aptuveni 8300 darba vietu likvidēšanu no kopējā aptuveni 50 000 darba vietu skaita.

Mazāk nekā pusi jeb 3911 darba vietas paredzēts likvidēt Vācijā, norādīja Reilijs, apstiprinot arī Antverpenes rūpnīcas slēgšanu Beļģijā, kur darbu zaudēs 2377 cilvēki. Bet 900 darba vietas tiks likvidētas Spānijā, bet 500 - Lielbritānijā.

Turklāt «Opel» nepieciešami 3,3 miljardi eiro (2,3 miljardi latu), lai finansētu kompānijas glābšanas plānu, un 2,7 miljardus eiro (1,8 miljardus latu) cer iegūt no valstīm, kurās atrodas uzņēmuma rūpnīcas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu