Maizītis: zinu, ko nozīmē melu loma valsts dzīvē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis pirms iespējamās pārvēlēšanas augstajā amatā uz trešo termiņu atzīst, ka šajā amatā lielākā vilšanās viņam esot bijusi saskaršanās ar daudz meliem. Tā viņš atklāj intervijā laikrakstam «Neatkarīgā».

«Strādājot Cēsīs, pat iedomāties nevarēju, kādas situācijas valstī var risināties. Strādājot šai amatā, esmu saskāries ar ļoti daudziem meliem. Meli ir mana vilšanās. Tagad zinu, ko nozīmē melu loma, diemžēl arī valsts dzīvē,» intervijā sacījis Maizītis.

Bez tam sarunā ar laikrakstu ģenerālprokurors arī atklāj, ka viņa alga patlaban esot vien 1200 latu pēc nodokļu nomaksas, lai gan iepriekš tā pārsniedza 2000 latu.

«Vidēji uz rokas saņēmu pāri par diviem tūkstošiem latu mēnesī. Tagad es saņemu tūkstoš divsimt latu. Man ir jādomā, kā dzīvot. Cilvēks ātri pierod pie izdevumiem. Arī man tagad jādomā, kā tērēju naudu. Pilnīgi jau cilvēks nevar izmainīties. Kāds es esmu, tāds es arī būšu.»

Ģenerālprokuroram laikraksts arī norāda, ka salīdzinot ar banku uzraudzības iestāžu darbinieku ieņēmumiem, Maizītis ir trūcīgs cilvēks.

«Kriminālprocesā par «Parex» pārņemšanu tiek strādāts vairākos virzienos, tai skaitā pētīta gan politiķu, gan amatpersonu rīcība bankas pārņemšanas procesā, arī pašu Parex bankas vadošo personu rīcība, pirms banku pārņēma valsts. Daļa no šis izmeklēšanas saistīta ar kredītiestāžu noslēpumu. Tādēļ maz ko varu teikt publiski. Ne jau prokurors nosaka algas banku uzraugiem un politiķiem. Ja lielā alga likumīgi bijusi noteikta, jāskatās, kas šo likumību ir noteicis. Tā būs vai nu izpildvara, vai likumdošana. Ja pārkāpta likumdošana, varam reaģēt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu