Top jauns Igo albums «Es nekā neatbildēju. Tikai teicu.»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Mūzikas izdevniecība «Antena» turpina radošo sadarbību ar «Igo mūzikas menedžmentu». Šoreiz Igo pievērsies aktiermākslai un no putekļainā plaukta izcēlis vienu no savām jaunības dienu mīļākajām grāmatām  - XX gs. izcilākā krievu satīriķa Mihaila Zoščenko «Stāstus», kas Latvijā izdota 1979.gadā Eižena Rauhvargera tulkojumā.

Mihaila Zoščenko daiļrades zelta periods bija XX gs. 20.-30.gadi. Kā aizrautīgam juvelierim sūrā darbā slīpējot savu valodu, Zoščenko vienā rītā pamodās slavens.  Izcilais rakstnieks iekaroja lasītāju sirdis, kolīdz sāka publicēt savus darbus. Galvenokārt Zoščenko rakstīja stāstus, kuri bieži vien tika pārveidoti par feļetoniem, humoreskām un asprātīgām parodijām. Grāmatas priekšvārda autors Aleksandrs Dimšics raksta: «Stāstos par sava laika sadzīvi, šaustīdams «pārējo pilsoņu» gara pasaules raupjumu, sīkpilsonisko egoismu un nožēlojamo mantkāri, M.Zoščenko konsekventi un pārliecināti karoja par jaunu humānismu, centās savos lasītājos ieaudzināt cieņu pret cilvēku garīgās pasaules cildenumu, pret cilvēku lepnumu, pat tad, ja tas izpaužas visnecilākajā veidā.»

Jau kopš februāra beigām Igo kopā ar radošo komandu  - skaņu režisoru Mārtiņu Burkevicu, montāžas režisori Noru Micpapu, kā arī aktiermeistarības konsultantiem Diānu Bērzu un Vari Vētru, nopietni strādā pie jaunās audiogrāmatas ierakstiem.

Igo: «Zoščenko ir ģēnijs. Mani aizrauj viņa ironija, sarkasms un vienlaikus līdz absurdam optimistiskā attieksme pret dzīvi. Tuvojas 1.aprīlis, un man ļoti gribas kopā ar citiem kvalitatīvi pasmieties. Par dzīvi un pašiem par sevi. Šis būs arī īsts pārbaudījums man kā aktierim, jo līdz šim mana aktieriskā pieredze - Lāčplēsis, Dželsomino, Kvazimodo un citas galvenās lomas muzikālās izrādēs - bijusi uz skatuves, nevis studijā pie mikrofona.»

Režisore, kādreizējā Latvijas Radioteātra producente, Diāna Bērza: «Jā, aktiera darbs uz skatuves un pie mikrofona kardināli atšķiras. Te izteiktajam vārdam nav jāsasniedz pēdējā rinda skatītāju zālē. Tam jāpaliek šaurā telpā starp aktiera lūpām un mikrofonu. Tas ir ļoti personīgs, pat intīms process. Kā kino tuvplāns, kurš nodod jebkuru nepatiesību. Bet Igo ir ļoooti talantīgs. Viņa spējas pārveidot balsi un iejusties  dažādos komiskos tēlos, man bija liels pārsteigums. Un superprofesionālā nopietnā attieksme pret jebkuru darbu, kam Igo ķeras klāt, ir garants arī šim projektam.»

Mūzikas izdevniecības «Antena» direktore Anete Kalniņa sadarbību ar Igo raksturo kā ļoti veiksmīgu: «Igo mīl ne tikai klausītāji. 2009.gada Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvas profesionālā žūrija izvirzīja mūsu iepriekšējo kopdarbu -  albumu Ieelpots nominācijā  «Labākais Pop albums». Tāpēc arī šo jauno Igo ideju lasīt Mihaila Zoščenko stāstus, vērtēju kā apsveicamu eksperimentu. Kā vēlmi ne tikai iepriecināt, bet arī sasmīdināt savus uzticamos klausītājus. Smiekli pēc bargās ziemas būs kā laba deva vitamīnu.»

Jaunā albuma prezentācija tiek plānota 2010.gada 1.aprīlī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu