Segliņš darbu turpinās Saeimā, pārējiem TP ministriem plānu vēl nav

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušais tieslietu ministrs Mareks Segliņš (Tautas partija, TP) atjaunos Saeimas deputāta mandātu, taču pārējiem valdību pametušajiem TP ministriem konkrētu nākotnes plānu vēl nav.

Segliņš aģentūrai BNS apstiprināja, ka atgriezīsies Saeimā. Līdz ar to deputāta vietu zaudēs Valdis Ģīlis (TP), kurš parlamentā darbojas uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus, aģentūrai BNS sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāve Kristīne Bērziņa.

Segliņš ir vienīgais no TP ministriem, kurš kandidēja Saeimas vēlēšanās un tika ievēlēts.

Bijušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) aģentūrai BNS sacīja, ka pēc atgriešanās no atvaļinājuma domās, ko darīt tālāk, un norādīja, ka pagaidām nekādu nākotnes plānu viņam neesot.

Arī pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam, kurš patlaban Spānijā Eiropas Savienības sanāksmē pārstāv Latvijas pozīciju, nav īpašu nākotnes plānu. Viņš teica, ka TP «nevar samierināties ar premjera iemidzinošo pozīciju, jo tikai aktīva rīcība var izvest valsti no tā, kur mēs esam». Zalāns apliecināja, ka TP atbalstīs valdības priekšlikumus, kas atbildīs partijas nostājai.

Savukārt uz jautājumu par apvienošanos ar Rīgas vicemēra Aināra Šlesera vadīto partiju LPP/LC Zalāns atbildēja, ka «sarunas visu laiku notiek», taču konceptuāli valdē par to nav lemts. Par apvienības veidošanu, visticamāk, lems TP kongresā maijā.

Bijušās veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) un kultūras ministra Inta Dāldera (TP) nākotnes plānus aģentūrai BNS vēl neizdevās noskaidrot.

Jau vēstīts, ka Tautas partija trešdien nolēmusi pamest valdību, pārejot opozīcijā un atsaucot savus ministrus. Tautas partiju valdībā pārstāvēja pieci ministri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu