Daugavā paaugstinās ūdens līmenis; citur situācija stabilizējas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Lielupē un Ventā ir mazinājies, taču Daugavā ūdens līmenis turpina paaugstināties, aģentūru LETA informēja Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavā strauji cēlies upes augštecē, kur tas Krievijā pie Veļižas cēlās jau par 32 centimetriem, bet ledus iešana vēl nav bijusi, savukārt pie Vitebskas bijusi ledus sakustēšanās un ūdens līmenis cēlies par 1,20 metriem.

Baltkrievijā pie Verhņedvinskas un Latvijā pie Piedrujas vērojama ledus iešana. Arī vakar ledus iešana bija vērojama pie Piedrujas un Krāslavas.

Šorīt ūdens līmenis pie Jersikas salīdzinājumā ar vakardienu ir krities, savukārt pie Jēkabpils Daugavas ūdens līmenis ir tādas pats kā vakar no rīta, neskatoties uz to, ka vakar pie Jēkabpils bija vērojama gan ūdens līmeņa krišanās, gan celšanās. Pie Jēkabpils šorīt un vakar no rīta Daugavā ir ūdens līmenis ir 548 centimetri virs stacijas nulles atzīmes, savukārt pie Jersikas ūdens līmenis šorīt bija 561 centimetrs, bet vakar no rīta bija 568 centimetri.

Ūdens līmeņa celšanās novērota pie Zeļķiem, kur plkst.10 šodien bija reta ledus iešana. Diennakts laikā ūdens līmenis Zeļķos cēlies par 89 centimetriem. Pie Pļaviņām joprojām ledus nav sācis iet.

Hidrologi uzsver, ka lietus ietekmē ūdens līmenis upēs turpinās celties un arī ledus segas uz upēm turpinās sairt. Daugavā no upes augšteces turpinās ienākt ledus. Ja ledus, kas nāks no upes augšteces brīvi varēs aizpeldēt, neizveidojot ledus sastrēgumus uz upes, tad situācija Daugavā būs mierīgāka, taču, ja izveidosies ledus sastrēgumi, tad vietām būs gaidāma straujāka ūdens līmeņa celšanās.

Lielupē ūdens līmenis turpina pazemināties gan pie Staļģenes, gan Jelgavas un Kalnciema, tikai pie Slokas ūdens līmenis nedaudz turpina paaugstināties. Arī Ventā pie Vendzavas turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās.

Ledus sastrēgums izveidojies augšpus Aiviekstes grīvas, kur var būt ūdens līmeņu celšanās. Nedaudz straujāka ūdens līmeņu celšanās salīdzinājumā ar vakardienu vērojama Gaujā, kur ūdens līmenis diennaktī cēlies par 10 līdz 32 centimetriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu