Zināms, kā izskatījās teroristes-pašnāvnieces un viņu līdzzinātāji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Krievijas Nacionālā pretterorisma komiteja paziņojusi, ka Maskavā sprādziena vietās ir atrastas, visticamāk, teroristu–pašnāvnieču mirstīgās atliekas, vēsta aģentūra «Interfax».

Šie ķermeņi ir nosūtīti ekspertīzei.

Operatīvās izmeklēšanas grupas rīcībā ir arī videoieraksti no sprādzienu vietām, līdz ar to ir precīzi abu teroristu–pašnāvnieču attēli, kā arī ir izdevies noskaidrot, kā izskatījušies teroristu līdzzinātāji, ziņo aģentūra.

Kāds informācijas avots tiesībsargājošajās struktūrās aģentūrai pavēstījis, ka Maskavā tiek meklēts iespējamais teroristu–pašnāvnieču  līdzzinātājs un. Milicija meklē kādu zilā jakā ģērbtu vīrieti, galvā viņam ir tumša beisbola cepure, kājās baltas sporta kurpes. Vīrietim ir neliela bārda.

Noskaidrots arī, ka spridzekļi, ar kuriem uzspirdzināts metro vagons un metro stacija, bijuši pašdarināti.

Metro stacijā «Ļubļanka» uzspridzināts aptuveni četrus kilogramus smags spridzeklis, bet metro vagonā – aptuveni divus kilogramus smags.

Savukārt Maskavas mēra pirmais vietnieks Pjotrs Birjukovs paziņojis, ka no metro stacijas «Ļubļanka» drupām ir atraktas 12 cilvēku mirstīgās atliekas un astoņi no viņiem ir atpazīti. Viņš arī paziņojis, ka bērnu starp šiem bojāgājušajiem neesot.

Pārsvarā tie ir vidējā gadagājuma cilvēki līdz 40 gadiem, precizējis mēra vietnieks.

Saskaņā ar jaunāko informāciju, teroraktos pirmdienas rītā bojā gājuši 38 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu