Jauna prezidenta vēlēšanas Kirgizstānā notiks pēc pusgada

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Jauna Kirgizstānas prezidenta vēlēšanas notiks pēc sešiem mēnešiem, tikmēr valsti pārvaldīs pagaidu vara. Tā paziņojusi opozīcijas līdere Roza Otunbajeva, kura arī Kirgizstānu vadīs līdz vēlēšanām, vēsta [s:32451].

«Varu kontrolē pagaidu valdība. Tāda sistēma ir pareiza un tā valstī funkcionēs turpmākos sešus mēnešus,» sacījusi Otunbajeva. Viņa skaidro, ka šajā laikā tiks izstrādāta jauna konstitūcija un prezidenta vēlēšanas tiks organizētas saskaņā ar visām demokrātijas normām.

Citi Krievijas mediji vēsta, ka Krievijas vara ir atzinusi jauno pagaidu varu un solījusi atbalstu tai.

Nemieri Kirgizstānā norisinās jau trešo dienu un tajos ievainojumus guvuši vismaz 1000 cilvēku, vairāki desmiti ir miruši. Kirgizstānas galvaspilsētā Biškekā uzdarbojas marodieri, kas laupa veikalus un dzīvojamās mājas un pēc tam aizdedzina tās. Marodieri trešdienas vakarā bija uzbrukuši arī Kirgizstānas prezidenta mītnei, aiznesuši visu vērtīgo un tad aizdedzinājuši to.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu