Sastāvdaļas:
4 kartupeļi
2 burkāni
kāposts
zaļie zirnīši
piens
mazsālīta siļķe
pipari
lauru lapa
sāls
Piena sakņu zupa ar siļķi
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pagatavošana:
Kāpostu sagriež smalki (kāpostu ņemiet tik daudz, cik patīk), liek vārīties nelielā ūdens daudzumā. Pēc tam klāt liek sarīvētus burkānus. Kad kāposti jau pusgatavi, pieliek garšvielas, sagrieztus kartupeļus un zaļos zirnīšus. Beigās lej klāt pienu, uzvāra, pasniedz ar siļķi. Lai labi garšo!