Bakijevs aicina nosūtīt uz Kirgizstānu ANO miera uzturētājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

No varas atstādinātais Kirgizstānas prezidents Kurmanbeks Bakijevs svētdien vērsies pie Apvienoto Nāciju Organizācijas ar aicinājumu nosūtīt uz viņa valsti miera uzturētājus.

Intervijā Krievijas ziņu aģentūrai RIA «Novosti» viņš paudis viedokli, ka Kirgizstānai nepieciešama ārēja palīdzība, lai nepieļautu tālāku asinsizliešanu, un mudinājis izveidot starptautisku neatkarīgu komisiju notikušā izmeklēšanai.

«Policija ir paralizēta. Aizsardzības ministrija arī. Dievs pasarg, ja atkal parādītos kāds nemieru perēklis, ar saviem spēkiem to nebūtu iespējams apturēt, tāpēc Kirgizstānā jāieved ANO miera uzturēšanas spēki,» paziņojis Bakijevs, kas pēc nemieriem pameta Biškeku un uzturas savā dzimtajā ciemā valsts dienvidos, netālu no Džalalabadas.

«Otrkārt, ierosinu izveidot starptautisku neatkarīgu komisiju, kas izmeklētu 7.aprīļa notikumus, jo pašreizējai izmeklēšanai es neticu, tā visu vainu uzvels man. Ja starptautiska neatkarīga komisija veiks pilnīgu izmeklēšanu un paziņos: «Prezidenta kungs, tā ir jūsu vaina,» esmu gatavs uzņemties atbildību savas tautas priekšā,» viņš sacījis.

Kā svētdien apstiprināja Kirgizstānas Veselības ministrija, šonedēļ notikušajos vardarbīgajos nemieros valstī dzīvību zaudējis 81 cilvē.ks

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu