Noklausies «O!Kartes Akadēmijas» albuma pirmo dziesmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ierakstu kompānija «Mikrofona ieraksti» sadarbībā ar telekompāniju LNT ir uzsākusi darbu pie šova «O!Kartes Akadēmija» dalībnieku kopējā dziesmu albuma «Krāsaini sapņi» ieraksta.

Plānots, ka albums nāks klajā vēl šova laikā līdz 16.maijam un tajā būs apkopotas dziesmas, kuras ir izskanējušas un guvušas panākumus šova laikā, kā arī vairākas pilnīgi jaunas un jauniešiem speciāli radītas pazīstamu autoru dziesmas un dziesmas no akadēmijas studentu pašu muzikālajiem projektiem.

Visu dziesmu ieraksti notiek profesionālās studijās sadarbībā ar labākajiem Latvijas mūzikas producentiem, starp kuriem arī Gints Stankevičs, Māris Priede, Arturs Palkevičs un Džulians.

«MicRec», kas ir albuma izdevēji, uzskata, ka veidojot šādus ierakstus ir svarīgi, lai katrs no jaunajiem izpildītājiem nezaudētu individualitāti un šie ieraksti kalpotu tiem kā laba iespēja iekļauties kopējā Latvijas mūzikas tirgū un veidot pašiem savu karjeru neatkarīgi no šova rezultātiem. Šāda pieeja būtiski atšķiras no līdzšinējās šāda veida TV talantu šovu pieredzes. Pēc šova, šīs dziesmas veidos pamatu sekojošai «O!Kartes Akadēmijas» dalībnieku vasaras koncertu turnejai visā Latvijā.

«Ar Dievu, meitenes»

Dziesmas komponists Valts Pūce komentējot šo ierakstu ir lakonisks: «Šī manas dziesmas versija ir pilnīgi pretēja tam, ko biju domājis, bet tas nenozīmē, ka tā arī nevar interpretēt.»

Dziesmas Mp3 ir lejupielādējams portālā «Doremi.lv».

Grupa «Moana» ir dibināta 2009. gada nogalē. Grupas sastāvā muzicē Mareks Kolāts – vokāls, Jānis Godiņš – ģitāra, Dāvis Putāns – basģitāra un Rūdolfs Dankfelds – bungas. Grupas dalībnieki ir apņēmības pilni radīt jaunas kompozīcijas, cenošoties celt paškritikas latiņu aizvien augstāk. Kas no tā visa izdosies – ikvienam ir iespēja sekot līdzi «moana.lv» un grupas «draugiem.lv» mūzikas profilā.

Grupas basģitārists Dāvis par dziesmas «Ar Dievu, meitenes» tapšanas procesu: «Studijas darbs noritēja pie Māra Priedes, ar kuru mums jau iepriekš ir bijusi sadarbība un līdz ar to rezultāts ir tāds kādu gaidījām, pat mazliet labāks. Esam apmierināti ar paveikto. Otra būtiska lieta ir tā, ka šī mums ir jauna pieredze tieši latviešu dziesmas kaverversijas veidošanā. Jo īpaši tāpēc, ka šī ir pazīstama dziesma, grupas «Prāta vētra» izpildījumā».

Mareka izpildījums svētdienas koncertā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu