Lidostā atgriežas dzīvība

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Starptautiskajā lidostā «Rīga» pēc piecu dienu pārtraukuma, ko izraisīja Īslandes vulkānisko pelnu mākoņi, tiek atjaunota gaisa satiksme, portālam «Apollo» pavēstīja lidostas preses pārstāvis Mārtiņš Langrāts.

Latvijas gaisa telpā no pulksten 9 pilnībā atcelti ierobežojumi, aģentūrai BNS pavēstīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks.

Otrdienas rītā lidostā «Rīga» pakāpeniski atgriežas dzīvība. Patlaban gan izlidojis tikai viens reiss plkst.10.20 uz Barselonu, novēroja biznesa portāls «Nozare.lv».

Lielākā daļa reisu rīta pusē ir atcelta, bet pēcpusdienas reisiem uz tablo rakstīs - «Informācija sekos».

Liela drūzmēšanās nav vērojama, cilvēki ir mierīgi un vēro informāciju par lidojumiem uz tablo. Pie Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS «Air Baltic Corporation» («airBaltic») kasēm izveidojusies aptuveni 100 cilvēku liela rinda, savukārt pie aviokompānijas «Ryanair» kasēm rinda ir salīdzinoši maza, novēroja «Nozare.lv».

šeit!

otrdien no rīta Rīgā veiksmīgi piezemējusies Ukrainas lidmašīna

Tāpat no lidostas «Rīga» pacēlusies lidmašīna, kas ir ceļā uz Kijevu. Lidaparāts izlidojis pulksten 9.15.

Čerņonoks informēja, ka otrdienas rītā lidostā «Rīga» jau nosēdusies pirmā lidmašīna un visi ierobežojumi lidojumiem tiks atcelti no pulksten 9. Atbildīgās institūcijas gan turpinās stingri monitorēt gaisa telpu un sekot līdzi aktuālajai informācijai, piebilda CCA pārstāvis.

Viņš informēja, ka šāds lēmums pieņemts atbildīgo institūciju sapulcē otrdienas rītā.

Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa dēļ avioreisi kopš 15.aprīļa ir atcelti ne vien Latvijā, bet arī daudzās citās Eiropas valstīs. Nenotiek arī daudzi starpkontinentālie lidojumi. Eiropas Savienības (ES) transporta ministri pirmdien videokonferencē vienojās pieņemt lēmumus par gaisa telpu atvēršanu lidojumiem, ne tikai balstoties uz meteorologu prognozēm, bet arī veicot testa lidojumus katrā valstī, tostarp Latvijā.

Vulkāna izvirdums Īslandē, kas izkausēja daļu Eijafjallajekulla ledāja valsts dienvidos, izraisot plašus plūdus, sākās trešdien. Plūdi ceturtdien mitējās, bet vulkāns turpināja izmest pelnus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu