Iespējams, ievietot glābējsilītē meitenīti piespieduši mātes vecāki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ievietot glābējsilītē zīdaini, iespējams, piespieduši mātes vecāki . Tā atsaucoties uz neoficiālu informāciju svētdien vēsta LNT Ziņas.

Sieviete, kura pirms divām nedēļām glābējsilītē ievietoja savu jaundzimušo meitiņu, ir apņēmusies bērnu atgūt un patlaban viņa mēģina pierādīt maternitāti.

Bērna māte gan nebūt nav nepilngadīga, bet jau pieaugusi sieviete. Bērna tēvs par šo faktu neesot bijis informēts, viņš atrodoties pelņā ārvalstīs.

Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas vadītāja Dace Rezeberga norāda, ka vardarbība ģimenē var būt dažādās izpausmēs – ne tikai no drauga vai vīra. «Droši vien šī sieviete ir ekonomiski atkarīga no vecākiem - ja viņa nav patstāvīga – nav darba, nav, kur dzīvot. Šinī gadījumā vecāki diktē noteikumus, ko tev būs darīt,» sacīja Rezeberga.
Sievietes bēdu ir uzklausījusi gan policija, gan bāriņtiesa.

Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece Inese Ērgle LNT Ziņām apliecināja, ka sieviete ir uzsākusi veikt visas nepieciešamās darbības, lai pierādītu savu vārdu patiesumu. Viens no pierādījumiem, sniedzot prasību tiesā par maternitātes fakta noteikšanu, būtu DNS analīzes.
DNS analīzes gan nav lētas - vairāki simti latu. Tikai, kad sieviete tiks atzīta par bērna māti, bāriņtiesa varēs lemt, vai viņai piešķiramas aprūpes tiesības. Jau tuvākajās dienās bāriņtiesa dosies izvērtēt apstākļus šajā ģimenē. Pēc Ērgles teiktā, ja viss būs kārtībā, nevajadzētu būt šķēršļiem, kādēļ bērns nevarētu atgriezties bioloģiskajā ģimenē.

Šis ir precedents, jo glabējsilīte Latvijā tika uzstādīta tikai pērnā gada septembrī un pirmajiem diviem jaundzimušajiem, kas tur tika ievietoti, mātes nepieteicās. Šie bērniņi – puisītis un meitenīte jau nodoti audžuģimenes aprūpē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu