Pingvīni Rīgas zoodārzā izraisa lielu interesi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Džentū pingvīnus Rīgas zooloģiskajā dārzā, kas tur atrodas uz īsu laiku pa ceļam uz Ķīnu, jau apskatījuši 35 000 apmeklētāju, pastāstīja zoodārza informācijas dienestā.

Zoodārzā secina, ka pasaulē trešo prāvāko pingvīnu īslaicīgā viesošanās Rīgā, ir izraisījusi necerēti lielu interesi. Lai nodrošinātu ērtāku šo amizanto putnu apskati, pie pingvīnu pagaidu mītnes ārējiem logiem steigšus tika uzbūvēta pat papildus skatu platformu.

17 Džentū pingvīni Rīgā aplūkojami no 9.augusta. Pingvīni Latvijā īslaicīgi uzturas pa ceļam no dzimtā Edinburgas zoodārza Lielbritānijā uz Ķīnas okeanāriju. Sākotnēji bija paredzēts, ka pingvīni Rīgā būs aplūkojami līdz 30.augustam, taču, saskaņojot avioreisus, tapis skaidrs, ka putniem ceļā no Rīgas lidostas jādodas jau 29.augusta rītā.

Tātad pingvīni būs aplūkojami līdz pat 28.augusta vakaram, informē zoodārzs.

Rīgas zoodārza pārstāvji novērojuši, ka putni visaktīvāk rosās priekšpusdienā līdz plkst.12, kad notiek mītnes sakopšana un putnu barošana.

Lai pingvīniem Rīgas zooloģiskajā dārzā nodrošinātu piemērotus apstākļus, viena no zoodārza Flamingu mājas telpām tika rūpīgi izdezinficēta un pārbūvēta. Tajā arī uzstādīja jaudīgus kondicionierus.

Visi Rīgas zoodārzā nonākušie putni ir pilnīgi pieauguši – galvenokārt trīs gadus veci. Viena no pingvīnu meitenēm ir neraksturīgi gaišā krāsā un jau ieguvi iesauku Blondīne. Visiem pingvīniem ir īpaša atpazīšanas zīme – katram atšķirīgs trīskrāsu gredzens ap spārna pamatni. Tēviņiem ap labo, bet mātītēm ap kreiso spārnu.

Ik dienas pingvīnu grupa apēd 15 kilogramus svaigu siļķu un katru otro dienu siļķēs tiek apslēpta arī nepieciešamā profilaktisko zāļu deva.

Ir sācies spalvu maiņas laiks un dažs pingvīns jau šķīries no lielas daļas apspalvojuma, tā ar izspūrušo uzvalku mulsinot apmeklētājus. Pēc spalvu maiņas putniem sāksies pārošanās laiks.

Džentū pingvīni ir trešie lielākie no pasaulē sastopamajām 17 pingvīnu sugām. Augumā tie sasniedz 75-90 cm, bet svars ir aptuveni 5,5 kg. Savvaļā Džentū pingvīni izplatīti Antarktīdas reģiona salās. Lielākās šīs sugas kolonijas ir Folklenda, Dienviddžordžijas un Kergelēnu salās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu