Āboltiņa: jāpublisko iepriekš sodītu pedofilu vārdi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Partija «Jaunais laiks» (JL) pauž pārliecību, ka Saeimai beidzot jāpieņem JL pirms gada Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā izskatīšanai nodotie grozījumi Informācijas atklātības likumā, kuru mērķis ir pasargāt bērnus un sievietes no iepriekš sodītiem dzimumnoziedzniekiem.

Grozījumi Informācijas atklātības likumā jau gadu bez tālākas virzības iegūluši Tautas partijas pārstāvja Jura Dalbiņa vadītajā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, kas to pieņemšanu vilcina, aizbildinoties ar iespējamiem cilvēktiesību pārkāpumiem pret dzimumnoziedzniekiem.

JL nostāja šajā jautājumā ir kategoriska: bērnu un sieviešu tiesības uz normālu un psiholoģiski pilnvērtīgu dzīvi ir jāvērtē daudz augstāk par dzimumnoziedznieku tiesībām uz privātās dzīves neaizskaramību.

Tādēļ JL komisijas vadītājam Dalbiņam nosūtīja vēstuli ar aicinājumu steidzamības kārtā iekļaut šī jautājuma izskatīšanu jau nākamās komisijas sēdes dienaskārtībā, informē partijā.

«Pēdējo dienu ziņa par mācītāju, bērnu slimnīcas apsargu un bijušo notiesāto, kas, darbojoties grupā, veikuši virkni dzimumnoziegumu pret bērniem, vēl vairāk stiprina mūsu pārliecību, ka dzimumnoziedznieku tiesības uz otru iespēju un privātās dzīves neaizskaramību nedrīkst būt kavēklis apkārtējās sabiedrības savlaicīgai brīdināšanai par iespējamiem draudiem. Diemžēl šo problēmu nav iespējams izskaust runājot, ir nekavējoties jārīkojas, pieņemot stingrākus likumus,» norāda JL vadītāja.

JL iesniegtie grozījumi Informācijas atklātības likumā paredz Valsts probācijas dienestam informēt apdraudētās personas par iepriekš tiesātu dzimumnoziedznieku pastrādātajiem noziegumiem. Jau pērn janvārī Saeima iesniegtos grozījumus konceptuāli atbalstīja un nodeva izskatīšanai Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai.

2008.gada oktobrī Saeimā pieņemti JL izstrādātie grozījumi Krimināllikumā, kas paredz nepiemērot nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu no soda, ja notiesātais ir persona, kam sods piespriests par smagu vai sevišķi smagu noziegumu pret nepilngadīgu personu. Grozījumi Informācijas atklātības likumā ir ne mazāk nozīmīgi, lai ievērojami uzlabotu bērnu un sieviešu drošību, tādēļ ar to pieņemšanu nedrīkst kavēties, ir pārliecināts JL.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu