Kamēr Munkevics «posās» uz Centrālcietumu, Hlevickis pārvietots citur

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par kukuļdošanu notiesātais bijušais Jūrmalas mērs Juris Hlevickis pāris dienu pirms arī bijušā kūrortpilsētas mēra Raimonda Munkevica nogādāšanas Centrālcietumā pārvietots uz atklāta tipa cietumu.

Lai arī sākotnēji ziņots, ka Hlevickis joprojām atrodas Centrālcietumā, patiesībā pāris dienu pirms Munkevica nonākšanas šajā cietumā Hlevickis pārvietots uz atklāta tipa Vecumnieku cietumu, liecina aģentūras BNS rīcībā esošā informācija.

Uz atklāta tipa cietumu pārvieto tos, kuri atbrīvoti no daļēji slēgtā cietuma par priekšzīmīgu uzvedību.

Latvijas Sodu izpildes kodeksā teikts, ka atklātajos cietumos notiesātie uzturas kopmītņu tipa telpās.

Ar cietuma priekšnieka atļauju viņi var dzīvot personiskās mājās vai īrētos dzīvokļos kopā ar ģimeni novada vai republikas pilsētas teritorijā, kurā izvietota brīvības atņemšanas iestāde.

Notiesātie nedrīkst patvaļīgi, bez administrācijas atļaujas atstāt noteikto teritoriju un izvairīties no reģistrācijas cietuma dežūrdaļā.

Ja notiesātais nav disciplināri sodīts pēdējo 30 dienu laikā, reizi mēnesī viņš var izbraukt ārpus cietuma teritorijas uz laiku, kas nav ilgāks par divām diennaktīm, bet svētku dienās - līdz piecām diennaktīm.

Notiesātajiem atklātajos cietumos ir tiesības atbilstoši noteiktajai dienas kārtībai no rīta pārbaudes līdz naktsmieram patstāvīgi pārvietoties novada vai republikas pilsētas teritorijā, kurā izvietota brīvības atņemšanas iestāde.

Viņiem ir tiesības valkāt personisko apģērbu, uzglabāt pie sevis naudu un vērtslietas un iepirkties pēc saviem ieskatiem. Drīkst arī uzņemt pie sevis viesus, saņemt sūtījumus vai pienesumus bez ierobežojumiem.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē aģentūra BNS noskaidroja, ka Hlevickis uz pirmstermiņa atbrīvošanu varēs pretendēt šā gada beigās. Soda izciešanas termiņš viņam noteikts 2012.martā.

Jau ziņots, ka kukuļdošanā vainotais bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics, kuru tiesa apcietinājusi, piektdienas pusdienas laikā nogādāts Centrālcietumā. Turpat nogādāts arī otrs apcietinātais - «Jūrmalas ātrās palīdzības» valdes loceklis Normunds Pīrants.

Jurim Hlevickim tiesa 2007.gada marta beigās piesprieda piecu gadu cietumsodu un apcietināja tiesas zālē, jo viņš 2005.gada martā kā Jūrmalas mērs bija iesaistīts 20 tūkstošu eiro kukuļdošanā Ilmāram Ančānam par Hlevickim labvēlīgu balsojumu Jūrmalas mēra vēlēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu