Jaunais Jūrmalas mērs: Munkevics nebija tendēts uz balsu pirkšanu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai gan iepriekšējais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics («Jūrmala - mūsu mājas») tiek turēts aizdomās par kukuļa došanu deputātei, viņa pēctecis Romualds Ražuks («Pilsoniskā savienība») uzskata, ka Munkevics nebija tendēts uz balsu pirkšanu domes sēdēs.

Ražuks intervijā aģentūrai BNS sacīja, ka Munkevicam bijusi pavisam cita taktika, taču viņš nepiekrita viedoklim, ka šis gadījums bija provokācija.

«Uz balsu pirkšanu domes sēdēs viņš tendēts nebija. Viņš centās visu atrisināt viens pats un tālāk mēģināt pierunāt pārējos nobalsot vai neatlaidīgi to darīt. Pēdējais piemērs bija vēsture ap Mariju Vorobjovu un uzņēmuma «Priority» lobēšanu. Tas viss tiek parādīts televīzijā, viņš tiek noķerts pa ceļam uz Dzintaru koncertzāli. Kāpēc priekšsēdētājam būtu jāiet lobēt vienu līgumu? Arī pēc tam viņš ar traģisku nolemtību centās līguma parakstīšanu tomēr panākt. Tāds bija viņa darba stils, uzpirkšana vai maksāšana.. es nezinu,» klāstīja Ražuks.

Savukārt uz jautājumu, ja reiz Munkevics neesot bijis tendēts uz kukuļošanu, vai tā tomēr nebija provokācija, Ražuks atbildēja: «Redziet, mums ir pilnīgi vienalga, vai tā bija provokācija vai ne, vai viņš, futbola terminoloģijā runājot, iesita bumbu savos vārtos.»  

Ražuks uzsvēra, ka lēmums par Munkevica atcelšanu no amata jau bija nobriedis sen, jo viņš kā politiķis bija sevi izsmēlis. «Ja viņš gribēja nodarboties ar kukuļdošanu, viņš to vēl nesaprata. Tā bija viņa traģēdija,» secināja mērs.

Opozicionāriem provokācija nebija nepieciešama, jo tai izdevās savākt deviņas deputātu balsis, tādēļ bijis skaidrs, ka Munkevica atcelšana no amata izdosies. «Ja mums būtu mazākums, septiņas balsis, tad var kaut ko spekulēt, bet tādas vajadzības nebija,» piebilda Ražuks.

Viņš sprieda, ka Munkevica iespējamais mēģinājums kukuļot nevarēja vainagoties panākumiem, jo «Munkevica kā vadītāja un politiķa laiks bija beidzies». Turklāt arī otrs cilvēks, kuru viņš mēģināja piekukuļot, domes deputāte Iveta Blaua («Jaunais laiks») bija viens no «mums deviņiem un viens no jaunajiem deputātiem, kuram tas nebija pieņemams».

«Tās ir ļoti loģiskas beigas, un pārējie, kas kaut kādā ziņā būtu morāli gatavi kaut ko līdzīgu darīt, stipri padomās par to, proti, vai nest naudu un piedāvāt kādam no mūsu deviņnieka,» teica Ražuks.

Jau ziņots, ka vēl tajā brīdī esošais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics un viņa partijas biedrs Jūrmalas pašvaldības uzņēmuma «Jūrmalas ātrā palīdzība» valdes loceklis Normunds Pīrants pagājušajā nedēļā tika aizturēti aizdomās par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, lai kukuļdevēja interesēs nodrošinātu domes sēdē labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā.

Kukulis, visticamāk, piedāvāts partijas «Jaunais laiks» deputātei Ivetai Blauai.

Munkevics pašlaik atrodas Rīgas Centrālcietumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu