Pīrants paliek apcietinājumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Kārkliņš/LETA

Rīgas apgabaltiesa trešdien atstāja negrozītu Centra rajona tiesas 20.maija lēmumu par drošības līdzekļa — apcietinājuma — piemērošanu kukuļošanas krimināllietā aizdomās turētajam «Jūrmalas ātrās palīdzības» valdes loceklim Normundam Pīrantam.

Lēmumu par apcietināšanu Pīrants bija pārsūdzējis ar sava advokāta Laura Matisāna starpniecību.

Kā ziņots, Pīrants kopā ar toreizējo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu («Jūrmala - mūsu mājas») 18.maija vakarā tika aizturēts kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu partijas «Jaunais laiks» (JL) deputātei Ivetai Blauai, lai nodrošinātu pilsētas domes priekšsēdētājam labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā.

Vēlāk abi šajā lietā tika atzīti par aizdomās turamajiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 323.panta 2.daļā - par kukuļdošanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi valsts amatpersona, vai arī, ja tā izdarīta personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

25.maijā Centra rajona tiesas lēmumu par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu ar sava advokāta starpniecību pārsūdzēja Pīrants.

28.maijā sūdzību par savam klientam piemēroto apcietinājumu ierakstītā vēstulē tiesai nosūtīja arī Munkevica advokāts Aivo Leimanis.

Lēmumu par Munkevica drošības līdzekli Rīgas apgabaltiesa pārskatīs 7.jūnijā plkst.10.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu