«Spēlmaņu nakts» balva tiks dalīta 15 nominācijās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Piektdien, 18.jūnijā, piedaloties Regīnai Razumai, Viesturam Meikšānam, teātru vadītājiem, aktieriem, Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētājai Daigai Šiliņai - Gaismiņai un Nordea bankas mārketinga direktorei Elīnai Liepiņai, tika pasludināti 2009./2010. gada sezonas Latvijas Teātra balvas «Spēlmaņu nakts» pretendenti.

Valdis Siksnis, Nordea bankas vadītājs: «Teātri šobrīd kā daudzas kultūras nozares saskaras ar dažādiem izaicinājumiem, tādēļ sponsoru un mecenātu loma kļūst vēl svarīgāka. Nordea banka jau četrus gadus atbalsta teātra mākslu un mēs lepojamies, ka esam Latvijas lielākā teātra dzīves notikuma «Spēlmaņu nakts» balvas ģenerālsponsors. Viens no šīs balvas sasniegumiem noteikti ir teātra apmeklēšanas kultūras stiprināšana. Nominētajām izrādēm seko līdzi, tās skatās un vērtē. Lai arī skatītājiem būtu sava teikšana labāko sezonas izrāžu apbalvošanā, mēs turpināsim veiksmīgi iesākto teātra skatītāju balsojumu tradīciju.»

Daiga Šiliņa - Gaismiņa, LTDS priekšsēdētāja pateicās Spēlmaņu nakts ģenerālsponsoram Nordea bankai, kura jau ceturto gadu atbalsta šo Teātra dzīvē tik nozīmīgo pasākumu un pauž prieku, ka par spīti ekonomiskajais situācijai valstī, cilvēki vēl joprojām mīl un apmeklē teātri. Daiga Šiliņa arī pateicas Ģimenes aptiekai par atbalstu un atgādina klātesošajiem, ka tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad Spēlmaņu naktī tiks pasniegta īpašā Ģimenes aptiekas balva.

Daiga Šiliņa arī iepazīstināja viesus ar Spēlmaņu nakts 2009/2010 noslēguma ceremonijas radošo komandu, kuras sastāvā šogad ir Gundars Silakaktiņš, Jurate Silakaktiņa, Jānis Skutelis un Vents Vīnbergs.

Viesturs Meikšāns, Valmieras drāmas teātra režisors: «Ir labi, ka Spēlmaņu nakts pulcē visus Latvijas teātrus vienkopus, radot kopības sajūtu. Novērtēti tiek ne tikai aktieri, režisori, bet arī visi pārējie teātra zobratiņi».

Regīna Razuma, Jaunā Rīgas teātra aktrise: «Fakts, ka esi nominēts Spēlmaņu nakts balvai, jau ir dziļš pārdzīvojums, bet kļūstot par laureātu, tā ir īpašā emocionāla sajūta.«

Teātra balvas «Spēlmaņu nakts» 2009/2010. gada sezonas jauniestudējumu skates vērtēšanas pirmā posma ekspertu  komisijas sastāvā ietilpst mākslas zinātniece Ingrīda Burāne, teātra zinātniece Anda Burtniece, televīzijas režisore, producente Daina Dumpe, teātra zinātniece Inga Fridrihsone, teātra kritiķe Mārīte Gulbe, teātra kritiķe Ilze Kļaviņa, mūzikas žurnālists, komponists Edgars Raginskis, baleta māksliniece, horeogrāfe Sarma Rozenberga, Latvijas Kultūras akadēmijas rektors, profesors Jānis Siliņš. Esksperti noskatoties 84 izrādi, nosauca 15 nominācīju sarakstu
 
Tālāk viņu iesākto darbu turpinās vērtēšanas otrās kārtas žūrija, kura no izvirzītajiem nominantiem izvēlēsies Spēlmaņu nakts balvu laureātus. Žūrijas sastāvā ietilpst  Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Valda Čakare, televīzijas režisore, teātra kritiķe Linda Ģībiete, kinorežisors, Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Pēteris Krilovs, teātra kritiķe Henrieta Verhoustinska, aktieris, dramaturgs Ēriks Vilsons.  

Ir sens ticējums –  ja aktieris uz skatuves atrod naglu, tas nozīmē jaunu lomu – jaunu sākumu, jaunu iespēju sevi pierādīt, kas aktierim ir vissvarīgākais. Uz skatuves atrastā nagla jebkuram atradējam nes laimi. Tā noteikti jāpaglabā kā talismans, kas piesaista un simbolizē veiksmi it visā.  Saistībā ar Teātra balvu «Spēlmaņu nakts», šo ideju galvenajā balvā gadu no gada materializē metālmākslinieks, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Juris Gagainis.

Teātra gada balvu pasniegšanas ceremonija «Spēlmaņu nakts» tika nodibināta 1993. gadā un tā notiek jau 17. gadu. «Spēlmaņu nakts» noslēdzas 23. novembrī, svinīgajā laureātu paziņošanas pasākumā Dailes teātrī. «Spēlmaņu nakts» ģenerālsponsors - «Nodrea» banka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu