Pārsūdz lēmumu par Miķelsona apcietināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā šodien īsi pirms darba laika beigām saņemta sūdzība par 17.jūnija lēmumu, ar kuru «Latvenergo» prezidentam Kārlim Miķelsonam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Kā aģentūru LETA informēja Centra rajona tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis, sūdzību parakstījis Miķelsona advokāts.

Pagaidām nav zināms, kad lēmums par Miķelsona apcietināšanu varētu tikt pārskatīts.

Kā ziņots, Miķelsonu kopā ar vēl septiņām personām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki pagājušajā nedēļā aizturēja kriminālprocesā par 1,13 miljonu eiro (791 000 latu) atmazgāšanu. Aizturēto vidū bija pieci uzņēmumu «Latvenergo» un AS «Sadales tīkls» darbinieki un trīs privātpersonas, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Pēc KNAB domām, valsts uzņēmumu pārstāvji, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji dienesta interesēm, ar mērķi prettiesiski gūt sev materiālu labumu nodrošinājuši labvēlīgu lēmumu pieņemšanu dažādu privātu uzņēmumu interesēs saistībā ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem vairākos objektos.

Bez Miķelsona šajā lietā apcietinājumā pagaidām atrodas arī «Latvenergo» viceprezidents Aigars Meļko un privātpersona - biznesa konsultants Andrejs Livanovičs. Pārējiem aizturētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Miķelsona advokāts Egons Rusanovs, viņa klients ir atzīts par aizdomās turēto dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un naudas atmazgāšanā - pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas un 195.panta 3.daļas.

Jau uzreiz pēc Miķelsona apcietināšanas Rusanovs solīja, ka šo lēmumu noteikti pārsūdzēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu