Šteinbergs: pirmais desmitnieks MX1 klasē ir neprognozējams

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

«Ja būtu punkti, tad vērtētu labāk,» tā par pirmo braucienu sarunā ar «Apollo» Ķegumā MX1 Latvijas «Grand Prix» izcīņā sacīja Latvijas motokrosists Ivo Šteinbergs.

Gan pirmajā, gan otrajā braucienā Šteinbergs ierindojās 21. vietā, bet kopvērtējumā sportistam 24. rezultāts.

«Visu laiku turējos astoņpadsmitniekā, bet bija nogurums un beigās nevarēju noturēt savu pozīciju,» stāsta «Honda Elksni team» braucējs.

Šteinbergs atzīst, ka pakāpties uz augšu būtu iespējams, ja pietiktu spēka. «Varētu, ja būtu bijis spēks. Līdz piecpadsmitajai minūtei bija labi, bet pēc tam… Pēdējās trīs nedēļas nav bijusi kārtīga trenēšanās. Braukāju no sacensībām uz sacensībām. Ķeguma trase prasa smagu fizisko slodzi. Žēl. 21. vieta ir sliktāka nekā 31. Būtu apmierināts, ja būtu punkti,» norāda braucējs, kuram divu braucienu summā labākais rezultāts no latviešu braucējiem MX1 klasē.

Ķeguma trase Ivo nav sveša. «Pagājušo gadu trase bija tāda pati, bet, protams, nav tāda, kā bija pirms pieciem sešiem gadiem. Tagad palikusi cietāka.»

Šteinbergs par saviem mērķiem pasaules motokrosa elitē ir piesardzīgs. «Sezona ir pusē. Visu laiku mēģināju iebraukt divdesmitniekā, bet nav viegli. Visi stipri braucēji. Līdz septembrim jābrauc un mērķis tāds varētu būt. Jāstrādā. Ja nebūs blakus lietas, kuras izjauc treniņu grafiku, tad jau būs labi. Viss pārējais jau ir pakārtots un tikai jāstrādā. Nevar prognozēt, kurš uzvarēs. Pirmais desmitnieks ir neprognozējams, piecpadsmitnieks ir stiprs un ārpus tā arī ir grūti ielauzties. Nav viegli. Ir jāstrādā, ja gribi rezultātus,» uz spēcīgo konkurenci MX1 klasē norāda Šteinbergs.

Iespējams, ka rezultātus sekmētu regulāri treniņi, taču tiem laiks brīžiem pat neatliek vispār. «Režīms smags. Pēdējos mēnešus ir ļoti daudz ceļošanas. Amerikas posms bija, atlidoju atpakaļ. Tad uz Franciju jābrauc. Pēdējā laikā katru nedēļas nogali sacensības iekrita. Ir nedēļas, kad nesanāk patrenēties, no vienām sacensībām uz otrām. Viens treniņš nedēļā sanāk. Tagad būs vieglāk, pēc Zviedrijas posma līdz Lommelai būs pauze un varēšu vairāk sagatavoties nākamajiem posmiem,» tuvāko nākotni ieskicē braucējs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu