«Toyota» pārdošanas apjoms pasaulē pieaudzis par 16,9%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» šā gada pirmajos sešos mēnešos visā pasaulē pārdeva 4 165 590 automašīnas, kas ir par 16,9% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts otrdien publiskotajā autoražotāja paziņojumā. 

Automašīnu pārdošanas apjoma pieaugums skaidrojams ar autorūpniecības sektora plašāku augšupeju salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad pieprasījumu smagi skāra dziļā recesija.

«Toyota» realizācijas apjoms pieaudzis, pat neskatoties uz automašīnu drošības problēmām, kuru dēļ kompānija visā pasaulē atsaukusi aptuveni desmit miljonus automobiļu.

Uzņēmums otrdien arī paziņoja, ka kompānijas ražošanas apjoms pasaulē pusgadā pieaudzis par 46,8% - līdz 4 356 597 vienībām.

Savukārt jūnijā vien «Toyota» pārdošanas apjoms pasaulē pieaudzis par 12% - līdz 723 512 vienībām, bet ražošanas apjoms palielinājies par 16,2% un sasniedzis 739 683 vienības.

«Toyota» 2008. gadā apsteidza ASV autobūves koncernu «General Motors» un kļuva par pasaulē lielāko autoražotāju, taču automašīnu drošības problēmas radījušas bažas, vai kompānija nav upurējusi tās leģendāros kvalitātes standartus, lai kļūtu par pasaules līderi autorūpniecības sektorā.

Tajā pat laikā arī Japānas otrais un trešais lielākais autoražotājs - attiecīgi «Honda Motor Co.» un «Nissan Motor Co.» - ziņo par pārdošanas apjoma kāpumu šā gada pirmajos sešos mēnešos.

«Honda» pārdošanas apjoms pusgadā Japānā pieaudzis par 20,4%, bet «Nissan» realizācijas apjoms pasaulē šajā periodā palielinājies par 29,8%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu