Pagatavošna:
1 glāze cukura
2 olas
125g sviesta vai margarīna
1 ēdamkarote šķīstošās kafijas
1 tējkarote sodas
3 glāzes miltu
3 ēdamkarotes medus
konjaks
600g biezpiena
1 kārba vārīta kondensētā piena
kokosriekstu skaidiņas
Kafijas tortīte
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pagatavošna:
Cukuru, olas, kafiju, sodu un medu samaisa, pieliek gabaliņos sagrieztu sviestu, karsē ūdens peldē, līdz masa dubultojusies, tad pamazām iemaisa miltus. No mīklas cep 3 kārtas (30 cm diametrā formā).
Biezpienu ar kondensēto pienu sablenderē viendabīgā masā.
Atdzisušas kārtas apslaka ar konjaku un sasmērē ar krēmu, pārkaisa ar kokosrieksta skaidiņām.