«A-ha» izdos labāko dziesmu izlasi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Savas muzikālās karjeras noslēgumu pēc divdesmit pieciem darbības gadiem norvēģu grupa «A-ha» nolēmusi atzīmēt, ne tikai izziņojot pēdējo koncertturneju, bet arī izdodot labāko dziesmu izlasi.

Dubultajā albumā ar nosaukumu «25 – Very Best Of» hronoloģiskā secībā būs iekļautas 39 dziesmas – tādas kā «Take on Me», «The Sun Always Shines On T.V», «Hunting High and Low», «The Living Daylights», «Foot of the Mountain» un daudzas citas, ieskaitot grupas jaunāko singlu «Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah)». Lielākajā daļā Eiropas valstu albums būs pieejams oktobra sākumā.

Grupas jaunākā un vienlaikus pēdējā albuma izdošana 6.oktobrī sešos pēcpusdienā tiks atzīmēta ar īpašu autogrāfu sesiju mūzikas ierakstu veikalā HMV Londonas Oksfordstrītā, kam sekos koncerts klubā Heaven. Savukārt 8.oktobrī «A-ha» svinēs sava pirmā albuma «Hunting High And Low» 25 gadu jubileju ar uzstāšanos Londonas Karaliskajā Alberthollā. Šis ekskluzīvais koncerts, kura biļetes jau pilnībā izpārdotas, aizsāks «A-ha» atvadu koncertturneju, kuras laikā 1.novembrī grupa viesosies arī Latvijā.
Šobrīd aizsākusies grupas pēdējā videoklipa filmēšana dziesmai «Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah)». Zīmīgi, ka par tā režisoru atkal uzaicināts Stīvs Barons, kas strādājis arī ar «A-ha» pirmo megapopulāro singlu „Take on Me», kā arī radījis vairākus citus ikoniskus mūzikas video, piemēram, leģendāro Maikla Džeksona «Billie Jean» un Dire Straits «Money for Nothing».

Gandrīz 30 darbības gadu laikā «A-ha» ieguvuši miljoniem fanu visā pasaulē. Arī vairāki pasaulslaveni mūziķi atzinušies, ka labprāt klausās norvēģu trio daiļradi. Par savu iedvesmas avotu grupu «A-ha» atzinuši gan Robijs Viljamss, gan reperis Kanje Vests, gan grupas «Coldplay», «Pet Shop Boys» un pat «Oasis».

2002.gada septembrī «A-ha» uzstājās Rīgā, pulcējot tolaik rekordlielu skatītāju skaitu - koncertu Mežaparka estrādē noskatījās vairāk kā 30 000 cilvēku. Atvadīties no «A-ha» un apmeklēt grupas pēdējo uzstāšanos Latvijā gan būs iespējams ierobežotākam skaitam skatītāju – uz atvadu koncertu hallē «Arēna Rīga» pieejamas tikai 10 000 biļetes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu