Munkevics joprojām cietumā, neraugoties uz iespēju samaksāt drošības naudu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics joprojām atrodas apcietinājumā, neskatoties uz to, ka Jūrmalas tiesa pirmdien akceptēja viņa atbrīvošanu pret 50 tūkstošus latu lielu drošības naudu. Saskaņā ar likumu Munkevics, kurš apsūdzēts par 5000 latu kukuļa došanu, gan cietumu var pamest tikai tad, kad nauda tiks ieskaitīta. Naudu varēja samaksāt kaut vai nākamajā dienā, taču līdz šim tas nav izdarīts.

Munkevica advokāts Aivo Leimanis aģentūrai BNS ar īsziņas starpniecību pavēstīja, ka tiekot darīts viss iespējamais, lai noteiktajā termiņā tiktu samaksāta tiesas noteiktā drošības nauda.

Jau ziņots, ka tiesai tika lūgts atcelt apcietinājumu un gadījumā, ja tiesa tomēr uzskatītu, ka apcietinājums jāatstāj, advokāts lūdza to aizstāt ar drošības naudu. Tiesa šo lūgumu pirmdien akceptēja. Ja bijušais mērs līdz 1.septembrim nesamaksā drošības naudu, tad viņš paliks apcietinājumā arī turpmāk.

Munkevica lietā apsūdzību uzturošā prokurore Velta Zaļūksne, kura savulaik izmeklēja tā dēvēto Jūrmalgeitas lietu, aģentūrai BNS jau iepriekš teica, ka joprojām nevarot izslēgt, ka Munkevics, esot brīvībā, var ietekmēt procesā iesaistītos lieciniekus.

Bijušais Jūrmalas mērs Munkevics, kuru īpašumam uzlikts arests, Centrālcietumā atrodas kopš 20.maija.

Munkevicam lietā apsūdzība uzrādīta par kukuļdošanu valsts amatpersonai personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Šāda apsūdzība uzrādīta arī Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam. Apcietinājumā joprojām atrodas arī Pīrants.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Guntars Kveska atstājis bez izskatīšanas prokurores Veltas Zaļūksnes protestus par Jūrmalas tiesas lēmumiem, ar kuriem Munkevica krimināllieta tiek skatīta triju tiesnešu sastāvā un tikai nākamā gada janvārī.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs iepriekš informēja, ka Munkevics un Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklis Pīrants mēģināja nodrošināt labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot 5000 latu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs. Jau izskanējis, ka kukulis piedāvāts «Jaunā laika» deputātei Ivetai Blauai.

Kukulis piedāvāts, mēģinot panākt, lai kukuļdevēja interesēs domes sēdē nodrošinātu labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā.

Kriminālprocess tika sākts maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu